Biljna ljekarna Zagreb
Biljna ljekarna Zagreb
Zatvori

Vitamin B2 active (riboflavin 5'-fosfat) 25mg - 90 kapsula - Natural Elements

98,80 kn

Natural Elements proizvod "Vitamin B2 active" sadrži riboflavin 5'-fosfat, aktivni oblik vitamina B2, koji omogućuje njegovu veću apsorpciju i bioraspoloživost u odnosu na nekoenzimske oblike.  Vodotopiv je što znači da ga tijelo ne može pohraniti. Sudjeluje u sintezi crvenih krvnih zrnaca te metabolizmu masnoća i glukoze.
1 kapsula sadrži: 25mg riboflavin 5'-fosfata

Opis

Riboflavin 5'-fosfat je vitamin iz skupine 8 vitamina B kompleksa kojem je glavna zadaća podrška metabolizma energije u organizmu.
Riboflavin (B2) doprinosi normalnom metabolizmu željeza i stvaranja energije, održavanju normalnih crvenih krvnih stanica, normalne kože, sluznica i vida, smanjenju umora i iscrpljenosti, normalnom funkcioniranju živčanog sustava te zaštiti stanica od oksidativnog stresa.
Dolazi u ljudskom tijelu kao koenzim u dva aktivna oblika: kao flavinadenindinukleotid (FAD) i flavinmononukleotid (FMN), kojeg zovemo riboflavin 5'-fosfat, a koji pretvara hranu u energiju.
Riboflavin ima ulogu u pretvaranju ugljikohidrata u ATP (adenozin trifosfat), koji je ključan za skladištenje energije u mišićima.
Ljudsko tijelo ga koristi za normalno funkcioniranje i održavanje zdravlja kože, kose i noktiju.
Također, vitamin B2 ima bitnu ulogu u aktivaciji drugih vitamina B, kao i u sintezi crvenih krvnih zrnaca te metabolizmu masnoća i glukoze. Pomaže tijelu da pravilno i brzo apsorbira željezo i vitamin B6. Nužan je za zdravu kožu, kosu, oči i jetru, a pomaže i živčanom sustavu i mozgu.
Simptomi nedostatka b2 su umor, usporeni rast, probavni problemi, ispucale usne, natečen jezik, umor očiju, oticanje grla i osjetljivost na svjetlo.

Sadržaj Dnevna doza 1 kaps. PU
Riboflavin 5'-fosfat 25mg 1786%
90 kapsula, 16g

Preporuke:
Odrasli, 1 kapsula dnevno  uz obrok.
Dnevna doza ne smije se prekoračiti.
Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

 

usercartmagnifiercrossmenu