Biljna ljekarna Zagreb
Biljna ljekarna Zagreb
Zatvori

B complex Strong 120 kapsula - Natural Elements

258,80 kn

Jedna kapsula "B complex strong" sadrži svih 8 vitamina B skupine u idealnom omjeru, terapijski učinkovitim dozama i parcijalno aktiviranim formama, koje ne moraju biti metabolizirane te se kao takve i kod osoba s ograničenom aktivnosti enzima mogu optimalno iskoristiti.

Opis

Vitamini B kompleksa različiti su spojevi izuzetno bitni za mnogobrojne metaboličke procese u našemu organizmu. Njihovo djelovanje je složeno i u brojnim slučajevima međusobno povezano pa se nedostatak jednog vitamina može odraziti i na djelovanje ostalih, stoga ih se i preporučuje unositi zajedno. Vitamini B kompleksa imaju ulogu u metabolizmu ugljikohidrata, proteina, lipida i aminokiselina. Igraju glavnu ulogu u proizvodnji energije u mitohondrijima, gdje kao koenzimi doprinose u svim važnim koracima. Imaju središnju ulogu u sintezi i popravljanju DNA i staničnoj diobi.
Tijelo mora neprestano obnavljati sve svoje stanice da bi svi organi i tkiva ostali zdravi. Ova regeneracija posebno je brza na sluznici, koži, kosi i noktima. Središnji su dio takozvanog metiliranja. Metilacija kontrolira bezbroj reakcija i epigenetskih procesa, sintezu hormona, neurotransmitera, faktora rasta i DNK, a time i mnoge najosnovnije procese metabolizma. Potrebna je za proizvodnju kreatina i karnitina koji imaju važne zadatke u energetskom metabolizmu.
Nutritivne vrijednosti
Sadržaj  1 kaps.  %PU*
Niacinamid  Vit.B3  100mg   625%
Kalcijev pantotenat  Vit.B5  100mg   1667%
Tiamin HCl  Vit.B1  100mg   9091%
Piridoksal 5'-fosfat  Vit.B6   10mg    714%
Piridoksin  Vit.B6   10mg    714%
Riboflavin 5'-fosfat  Vit.B2   10mg    714%
Riboflavin  Vit.B2   10mg    714%
Folat (5-MTHF)  Vit.B9  500µg    250%
Biotin  Vit.B7  500µg  1000%
Adenozil-metilkobalamin  Vit.B12  500µg  20000%
* Preporučeni dnevni unos
Sastav:
Niacinamid, Kalcijev pantotenat, Tiamin HCl, Tvar za povećanje volumena: Mikrokristalna celuloza,  Kapsula:  HPMC (Hidroksipropil metil celuloza), Antioksidans: Askorbil palmitat, Piridoksal 5'- fosfat, Piridoksin, Riboflavin 5'-fosfat, Riboflavin, Folat (5-MTHF), Biotin, Adenozilkobalamin, Metilkobalamin
        
120 kapsula, 66g

Preporuke:
Odrasli, 1 kapsula dnevno  uz obrok.
Dnevna doza ne smije se prekoračiti.
Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.
Upozorenja:
Držati izvan dohvata djece.
Čuvati na suhom i hladnom mjestu.
usercartmagnifiercrossmenu