Biljna ljekarna Zagreb
Biljna ljekarna Zagreb
Zatvori

Vitamin B5 active (calcium pantothenate) 500mg - 120 kapsula - Natural Elements

156,90 kn

Ovaj oblik vitamina B5 lako se apsorbira i dobro iskorištava u našem tijelu.
Jača memoriju i koncentraciju.
Doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti
Doprinosi normalnom metabolizmu stvaranja energije

Opis

Calcium pantothenate (B5) ima bitnu ulogu u sintezi i pretvorbi steroidnih hormona, vitamina D i nekih prenositelja živčanih impulsa, također pridonosi povećanju mentalnih sposobnosti.
Vitamin B5 sastavni je dio koenzima A, koji ima esencijalnu ulogu u metabolizmu ugljikohidrata, masti i proteina, kao i određenih peptidnih koenzima. Na taj je način uključen i u različite ključne reakcije u metabolizmu aminokiselina leucina, arginina i metionina. Pantotenska kiselina je neophodna za sintezu neurotransmitera acetilkolina.
Ova supstanca osigurava nesmetan prijenos živčanih impulsa između živčanih stanica i obradu informacija, čime jača memoriju i koncentraciju. Ključan je u stvaranju eritrocita, spolnih hormona i hormona stresa.
Također, sudjeluje u održavanju zdravlja probavnog sustava te pomaže tijelu iskoristiti druge vitamine. Kalcijev D-pantotenat pomaže funkciji nadbubrežne žlijezde da proizvede dovoljnu razinu antistresnog hormona kortizola i održava normalan nivo kolesterola i masnoća u krvi.
Nužan je za zdravu kožu, kosu, oči i jetra te pomaže živčanom sustavu i mozgu. Igra važnu ulogu u rastu i funkciji tjelesnog tkiva. Sudjeluje u zaštiti sluznice od infekcije i optimizira regenerativne procese zacjeljivanja rana i epitelizacije.

Sastojci Dnevna doza PU%*
Kalcijev pantotenat 500mg 8333%
* Preporučeni dnevni unos
Sastav:
Kalcijev pantotenat, Kapsula: HPMC (Hidroksipropil metil celuloza), Antioksidans: Askorbil palmitat
120 kapsula, 78g

Preporuke:
Odrasli, 1 kapsula dnevno  uz obrok.
Dnevna doza ne smije se prekoračiti.
Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

 

usercartmagnifiercrossmenu