Biljna ljekarna Zagreb
Zatvori

Vitamin B12 active -120 kapsula - Natural Elements

149,00 kn

Manjak adenozilkobalamina dovodi do oštećenja mijelinskog omotača, što dovodi do degeneracije živaca i smrti neurona.
Tijelu su potrebni podjednako i adenozil i metilkobalamin. Natural Elements nudi idealnu aktivnu tvar kao mješavinu obe koenzimske tvorbe, čime se postiže optimalna iskoristivost. Adenozilkobalamin i metilkobalamin su jedina dva bioaktivna oblika koenzima vitamina B12 koji našem tijelu zaista trebaju.

  • doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti
  • doprinosi normalnoj funkciji živčanog sustava

Opis

Adenozilkobalamin i metilkobalamin su jedina dva bioaktivna oblika koenzima vitamina B12 koji našem tijelu zaista trebaju. Sve ostale oblike tijelo mora pretvoriti u jedan ili drugi kako bi postali aktivni i imali izravan utjecaj na zdravlje. Vitamin B12 u ljudskom se organizmu uglavnom nalazi u stanicama i u središnjem živčanom sustavu. Podržava brojne važne enzime u njihovim funkcijama.
Metilkobalamin djeluje u citoplazmi, sudjeluje u aktivaciji folne kiseline i pretvorbi štetnog homocisteina u važnu aminokiselinu metionin. Metionin je izvor S-adenozilmetionina, središnjeg davatelja metilne skupine potrebnog za sintezu mnogih hormona i neurotransmitera.
Adenozilkobalamin je aktivan samo u mitohondrijima, energetskim biljkama našeg tijela. Aktivan je u citratnom ciklusu, važnom metaboličkom ciklusu za proizvodnju energije.
Utječe na diobu stanica i stvaranje krvi. Važan je za proizvodnju energije u mitohondrijima. Esencijalan je za izgradnju i održavanje staničnih membrana, izgradnju i održavanje mijelinskog omotača, koji štiti živce u središnjem živčanom sustavu i mozgu.
Tijelu su potrebni podjednako i adenozil i metilkobalamin. Natural Elements nudi idealnu aktivnu tvar kao mješavinu obe koenzimske tvorbe, čime se postiže optimalna iskoristivost.
Nutritivne vrijednosti
Sadržaj

Sadržaj 1 kaps. %PU*
Adenozilkobalamin & Metilkobalamin 1000µg 40000%

* Preporučeni dnevni unos
Sastav:
Tvar za povećanje volumena: Mikrokristalna celuloza, Kapsula: HPMC (Hidroksipropil metil celuloza), Adenozilkobalamin, Metilkobalamin
120 kapsula, 55g
Preporuke:
Odrasli, 1 kapsula dnevno uz obrok.
Dnevna doza ne smije se prekoračiti.
Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

usercartmagnifiercrossmenu