Biljna ljekarna Zagreb
Biljna ljekarna Zagreb
Zatvori

Papaya Zyme - tablete za žvakanje 100 komada - KAL

89,00 kn

Opis

Papaya Zyme – papaja enzimi vegetarijanska je formula koja dolazi u obliku tableta za žvakanje s prirodnom aromom papaje i vrlo je ukusan dodatak nakon bilo kojeg obroka. Namijenjen je učinkovitijem probavljanju hrane. Preporučena dnevna doza od 2 tablete sadrži 44 mg papaina.
Papaja ili karika (španjolski papaya, iz karipskoga); latinski carica: karijska smokva) (Carica papaya), voćka tropskih krajeva, podrijetlom iz Južne Amerike; koja cvjeta istodobno sa zrenjem plodova, sočnih okruglastih boba, glatke zelene, žute, narančaste ili ružičaste kore, muškatna mirisa, teških od 0,9 do 9 kg. Uzgaja se širom svijeta u tropskim i suptropskim područjima. U svim svojim dijelovima sadrži mliječni sok (lateks) koji se osušen primjenjuje u medicini (papain, prema papaja).
Proteaze:
Proteolitički enzimi, odnosno proteaze (prema proteini), su svi enzimi koji kataliziraju hidrolizu peptidne veze i sudjeluju u proteolizi (prote[ini] + -liza), tj. razgradnji bjelančevina. Proteolizom se uklanja nepotrebni višak aminokiselina koji nastaje pri sintezi bjelančevina, čime se one aktiviraju; razgrađuju istrošene i oštećene bjelančevine u stanici; tijekom probave razgrađuju bjelančevine iz hrane do osnovnih gradbenih jedinica, aminokiselina, od kojih se potom sintetiziraju vlastite bjelančevine.
Papain je jedan od proteolitičkih enzima ekstrahiran iz lateksa sirovog ploda papaje i nekih drugih tropskih biljaka. To je jednostavan protein sastavljen od 211 aminokiselina, s jednom slobodnom merkapto skupinom (–SH) koja je bitna za njegovu enzimsku aktivnost. Upotrebljava se kao omekšivač mesa u mesnoj industriji te pri obradbi vune, različitim medicinskim zahvatima, izolaciji stanica i njihovu uzgoju u kulturama tkiva i dr. U pučkoj medicini tropskog podneblja papain upotrebljava se za liječenje čireva, bradavica i madeža, za smanjivanje boli, upala i oticanja, koristi se za poboljšanje probave i liječenje infekcija, proljeva i alergija te ga suvremena medicina čak proučava i za potencijalnu primjenu kod raka i drugih bolesti.
Papain se može unijeti u organizam konzumiranjem sirove papaje, no također je dostupan kako u topikalnim tako i u žvakaćim i kapsuliranim oblicima namijenjenim oralnoj primjeni u obliku dodataka prehrani. Oni ponekad sadrže samo papain ili kombinaciju papaina s drugim enzimima.
Enzimi papaje u obliku dodataka prehrani mogu pomoći učinkovitijem probavljanju hrane (pogotovo one vrlo bogate bjelančevinama), a naročito ukoliko postoje gastrični poremećaji kao što su slaba probava, mučnina ili žgaravica te također mogu doprinijeti i pri oslobađanju tijela od parazita koji znaju živjeti u crijevima.

  • 100 vegetarijanskih tableta za žvakanje
  • Ne sadrži saharozu.
  • Ne sadrži gluten, šećer, sol i škrob
  • True Blue, Clear Quality
Sastojci: papain, proteaze, papaja, sladila: ksilitol, sorbitol, dekstroza; stabilizator stearinska kiselina, prirodna aroma papaje, emulgator magnezijev stearat, tvar protiv zgrudnjavanja silicijev dioksid.Upute za upotrebu: uzimati 2 tablete za žvakanje (nakon jela) ili po preporuci stručne osobe.
usercartmagnifiercrossmenu