Biljna ljekarna Zagreb
Biljna ljekarna Zagreb
Zatvori

Spirulina u prahu BIO 250 g - Soul Food

69,00 kn

Spirulina je osobito popularna među sportašima i ljudima koji ne jedu proteine životinjskog podrijetla. Izvrsno je sredstvo za regulaciju šećera u krvi što pomaže održavati tjelesnu težinu. Bogat je izvor željeza. Željezo ima ulogu u pravilnom radu imunološkog sustava i pridonosi smanjuju umora i iscrpljenosti.

Zeleno bogatstvo prirode

  • 100 % organska proizvodnja
  • Visoki udjel proteina
  • Izvor željeza
  • Izvor vlakana
  • Održava vitalnost
  • Sprječava umor
  • Regulira probavu

Opis

Spirulina je posve prirodna super hrana sastavljena od najhranjivijih komadića slatkovodnih alga, koje sadrže više od 60 % proteina i aminokiselina (4x više no što pronalazimo u ribama i govedini). Ova plavo-zelena mikroskopska biljka na Zemlji postoji već 3,6 milijarde godina te je kao hrana u tom razdoblju koristila mnogim civilizacijama. Sadrži cijeli spektar nutrijenata, koji njeguju tijelo i duh: beta-karotene, željezo, kalcij, magnezij, vitamine B kompleksa, klorofil, proteina, GLA i ostalo.
Spirulina je izvor biološki punovrijednih proteina, što znači da sadrži sve esencijalne aminokiselina. Aminokiseline su gradivni blokovi proteina, te ih moramo unijeti prehranom budući da ih naše tijelo ne može samo sintenzirati.
Spirulina nema tvrde stanične stijenke pa je zbog toga lako probavljiva. Plavo- zelena alga je bogata golemom količinom vitamina i minerala, a sadrži i i posebno visoku razinu željeza koje služi crvenim krvnim stanicama koje prenose kisik po tijelu.
Spirulina sadrži vitamine B1, B2, B6, B9, C. B2 poznatiji kao riboflavin  pridonosi smanjenju umora, održavanju normalne kože te funkcioniranju živčanog sustava Također, sadrži i vitamin E, koji doprinosi zaštiti stanica od oksidativnog stresa . Pigmenti iz klorofila (zeleni) i phycocyaina (plavi) koji ulaze u njenu staničnu strukturu, daju spirulini njenu boju. Osim njih sadrži i beta karoten.

Upotreba:
Prvi tjedan počnite s 3 g (1 čajnom žličicom) dnevno. Nastavite s 5-6 g dnevno. Pomiješajte sa sokom, vodom ili smoothie-jem. Može se koristiti kao sastojak za maske za lice i tijelo. 
Sastojci:
Ekološka Spirulina u prahu
usercartmagnifiercrossmenu