Biljna ljekarna Zagreb
Biljna ljekarna Zagreb
Zatvori

Mega koenzim Q10 - 100 kapsula - TWINLAB

219,95 kn

– prirodno usporava starenje
– obnavlja imunološki sustav i sudjeluje u obrani od infekcija
– poništava djelovanje slobodnih radikala
- nadopuna prehrane kod kroničnog umora i stresa

Opis

Koenzim Q10 neophodan je za održavanje svih bioloških procesa u organizmu jer sudjeluje u proizvodnji stanične energije. Naše tijelo prirodno stvara koenzim Q10, no starenjem se ta količina smanjuje.
Najčešći korisnici koenzima su osobe koje imaju probleme sa srcem, upalom desni, povišen krvni tlak, hipertenziju, zatim osobe prekomjerne težine i osobe starije dobi.Zbog izravnog uplitanja u proces proizvodnje energije, ovaj koenzim može biti korisan kod raznih oblika tjelesnog napora, a posebnu primjenu nalazi među sportašima. Pokazalo se da je uzimanje dodatnog koenzima Q10 u izravnoj vezi sa smanjenim osjećajem umora za vrijeme i nakon tjelesne aktivnosti, a učinak je ovisan o dozi. Budući da sudjeluje u stvaranju stanične energije, može biti od koristi u različitim stanjima iscrpljenosti i malaksalosti te kod kroničnog umora.
CoQ10 poboljšava kvalitetu sjemena kod muškaraca s idiopatskom neplodnošću. Povoljan učinak kod povišenog krvnog tlaka, kardiomiopatija, angine pectoris te prevencije infarkta miokarda. Najznačajnije djelovanje koenzima Q10 na kardiovaskularno zdravlje temelji se na njegovu antioksidativnom učinku, posebice inhibiciji oksidacije LDL-a i poboljšanju funkcije endotela. Također, pokazalo se da posjeduje blago antihipertenzivno. Q10 kod prevencije i potporne terapije bolesti srca.

Dodatne informacije

Količina
Način primjene:
Preporuka:
Napomena:
Koenzim Q10 30 mg
usercartmagnifiercrossmenu