WEB TRGOVINA - LJEKARNA I BIO DROGERIJA

Arjuna Premium 200 kapsula AYUGARDEN

250.00 kn

Kad pomislim na Arjunu, pomislim na SRCE! Ova biljka je najbolje što Ayurveda nudi za srce.

Pridonosi ozdravljenju svih bolesti srca i problema sa srcem, korisna je u liječenju srčane aritmije, tahikardije, visokog krvnog tlaka, angine, začepljenja krvnih žila oko srca. Pomaže i ubrzava oporavak nakon srčanog udara, također djeluje za prevenciju srčanog udara. Pridonosi snižavanju kolesterola i triglicerida.

  

Kad pomislim na Arjunu, pomislim na SRCE! Ova biljka je najbolje što Ayurveda nudi za srce.

Pridonosi ozdravljenju svih bolesti srca i problema sa srcem, korisna je u liječenju srčane aritmije, tahikardije, visokog krvnog tlaka, angine, začepljenja krvnih žila oko srca. Pomaže i ubrzava oporavak nakon srčanog udara, također djeluje za prevenciju srčanog udara. Pridonosi snižavanju kolesterola i triglicerida. Umiruje upale (Pitta) i začepljenja (Kapha) u organizmu koji mogu oštetiti srce. Pridonosi jačanju mišića oko srca, daje tonus i fleksibilnost kapilarama, te na taj način prevenira visoki krvni tlak. Potiče cirkulaciju oko srca. Jača srce i osigurava dugovječnost.

Preporučujem uzimati zajedno s drugim ayurvedskim biljkama koje liječe i jačaju srce: Guggulu, Gotu Kola i Ashwaganda Premium.

Za smanjivanje kolesterola, preporučujem Arjunu Premium uzimati u kombinaciji s Guggulu Premium.

(Ukoliko ih kombinirate, pratite uputstva za upotrebu istaknuta na svakom Ayugarden pakiranju)

Arjuna je toliko učinkovita u liječenju svih srčanih tegoba, da su neki poznati travari poput J. McDonalda izjavili kako su prestali uzimati Glog (naširoko poznat lijek za srce u europskom i američkom travarstvu) i zamjenili ga Arjunom, zaključivši da je puno učinkovitija.

Istraživanje u Delhiu, India, potvrdilo je kako su pacjenti s kroničnom anginom pektoris potpuno izliječeni nakon 6 mjeseci uzimanja Arjune.

Arjuna pomaže i starijim bolesnicima od kojih je klasična medicina gotovo “digla ruke”.

Arjuna ubrzava zacjeljivanje traumatičnih ozljeda i potiče zarastanje lomova kostiju. Jača i oporavlja, te regenerira cijeli organizam.

PLUĆA – Arjuna pridonosi liječenju pluća, ublažava kašalj i potiče iskašljavanje sluzi, ublažava bronhitis i astmu (Kapha).

JETRA – Jača jetru, te ublažava upalu jetre i prevenira cirozu (Pitta).

KOŽA – Ublažava upale kože (Pitta), akne, rosaceu, urtikariju.

TKIVA – Zacjeljuje rane i ožiljke, manje, ali i nakon operativnih zahvata. U ovom slučaju arjuna prah pomiješati s malo hladno prešanog bademovog ulja kako bi dobili pastu i mazati ju na ožiljke (ne na otvorene rane).

REPRODUKTIVNI ORGANI – Arjunin trpki okus prevenira preranu ejakulaciju i unutarnja krvarenja reproduktivnih organa.

RAK – Arjuna pridonosi preveniranju raka, te spriječava širenje metastaza u tijelu. Izuzetno je jak antioksidans. Ima vrlo snažno antibakterijsko djelovanje.

U Indiji se tradicionalno pije čaj od Arjune, s dodatkom zagrijavajućih začina koji potiču cirkulaciju – malo crnog papra i đumbira. Ovaj isti napitak možete piti i s mlijekom.

KONTRAINDIKACIJE – Nema kontraindikacije s lijekovima. Ne koristiti u trudnoći, i u slučaju konstipacije.

NAČIN PRIMJENE:

Kapsule: 2 kapsule Arjuna biljnog praha popiti s 2 dcl mlake vode ujutro sat vremena nakon doručka i uvečer prije spavanja. Kapsule su 100% biljnog podrijetla. Jedna kapsula u prosjeku sadrži 800-900mg praha.

VAŽNA NAPOMENA: Kako bi biljka koju konzumirate postigla svoj puni učinak i uputila svoju ljekovitost u svih 7 tkiva (dhatus) u organizmu, potrebno ju je uzimati kontinuirano, svaki dan, minimalno 45 dana u ciklusu. Rezultati se često osjete već nakon nekoliko dana konzumacije. No ako se biljka uzima manje od 45 dana, rezultati uglavnom ostaju kratkoročni. Za jedan ciklus 45 dana potrebno je cca 200 gr, odnosno 200 kapsula biljke. Možete, ukoliko osjetite da Vam tako odgovara, uzimati 3-5 mjeseci u kontinuitetu, tada je potrebno napraviti manju pauzu.

NAPOMENE: Čuvati od dohvata male djece. Uobičajena dnevna doza je 4 g praha, preporučena dnevna doza ne smije se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Za individualan način primjene konzultirati ayurvedskog terapeuta. Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se kod srčanih poremećaja, trudnicama i dojiljama.

SASTAV: kora vrste mirabalanovca (Terminalia arjuna).

AYURVEDSKO DJELOVANJE

· Jača srce / Hrdaya
· Liječi čireve / Varnya
· Ublažava dijabetes i urinarne probleme / Pramehaghna
· Potiče topljenje masti, mršavljenje / Medas/hara
· Diuretik, potiče mokrenje / Mutravirechana
· Afrodizijak / Vajikarana
· Čisti vrućinu i upale (Pittu) iz krvi / Raktasodhana
· Zaustavlja krvarenje rana / Raktastambhaka
· Zacjeljuje kosti / Sandhaniya
· Ublažava kašalj i probleme s disanjem / Kasasvasahara
· Ublažava urtikariju / Udardaprasarana

ENERGETSKO DJELOVANJE
· Rasa / okus /  trpak, gorak
· Virya / energija / rashlađujuća
· Vipaka / postprobavni učinak / trpak
· Guna / kvaliteta / lagan, suh
· Doša / efekt / VPK -, (V umjereno)
· Dhatu / tkiva / plazma, krv, kosti, reproduktivni organi
· Srotas / kanali / cirkulacija, rep

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Arjuna Premium 200 kapsula AYUGARDEN”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Updating…
  • Nema proizvoda u košarici