WEB TRGOVINA - LJEKARNA I BIO DROGERIJA

Beyond Red Yeast Rice 60 tableta – KAL

300.00 kn

Beyond Red Yeast Rice sadrži ekstrakt crvene riže (Monascus purpureas), gugula (Commiphora mukul) uz dodatak artičoke, niacina, vitamina B6 i B12 te folata.

 

  

Povišen kolesterol rizičan je čimbenik za nastanak ateroskleroze i kardiovaskularnih bolesti, ali je i neophodan za dobro funkcioniranje organizma. Kolesterol i ostale masnoće (lipidi) topivi su samo u mastima. Uz posebne bjelančevine, oni stvaraju čestice lipoproteina koji su odgovorni za prijenos triglicerida putem krvi iz probavnog sustava i jetre do svih stanica organizma. Postoji nekoliko vrsta lipoproteina od kojih su najvažnije dvije frakcije – LDL i HDL čestice.

LDL čestice – lipoproteini male gustoće prenose kolesterol iz jetre do stanica, a višak se može taložiti na stijenkama arterijama te stvarati arterijski plak koji može uzrokovati začepljenje krvnih žila. Još se naziva i “loš kolesterol”.

HDL čestice – lipoproteini velike gustoće sakupljaju na sebe suvišan kolesterol iz krvi i tkiva te ga prenose u jetru. On smanjuje mogućnost nagomilavanja kolesterola na stijenkama krvnih žila, a samim time i mogućnost razvoja kardiovaskularnih bolesti. Naziva se i “dobar kolesterol”.

Neravnoteža može dovesti do stvaranja masnih naslaga na stijenkama krvnih žila, a najčešći razlozi su obiteljska sklonost, nepravilna prehrana i prekomjerna tjelesna težina.

Gugul (Commiphora mukul) dobro je poznata ajurvedska biljka koja normalizira metabolizam lipida i regulira razinu kolesterola i triglicerida. Već stoljećima se u ajurvedskoj medicini koristi za liječenje artritisa i pretilosti.

Medicinska istraživanja danas potvrđuju mnoge tradicionalne upotrebe gugula – kod ateroskleroze, bolnih mišića i živaca, bolesti krvnih žila, reumatoidnog artritisa, tromboze te pretjerane težine.

Ispitivanjima je dokazano da gugul, bez obzira na prehranu, smanjuje ukupni kolesterol u krvi čak 22-27% i razinu triglicerida za cca. 12%. Farmakološki aktivne komponente u biljci su gugulstereoni (E i Z steroizomeri), gugulipidi i triterpeni (miranol i miranon).

Crvena riža je polirana riža fermentirana posebnim kvascem Monascus purpureus koji luči crveni pigment. Tradicionalno se koristi u Kini za liječenje bolesti srca i krvnih žila, ali i kod ozljeda mišića, tumora, proljeva i želučanih tegoba.

Najnovijim istraživanjima utvrđeno je da crvena riža u krvnoj plazmi snižava kolesterol za 10-30% i trigliceride za 15-25%, s minimalnim nuspojavama. Farmakološki važna aktivna komponenta je monakolin K (poznat kao prirodni lovastatin).

Uz preparate crvene riže preporučamo uzimati i koenzim Q10 te omega 3 masne kiseline.

Artičoka je koleretik i kolagog, koristi se prilikom  otežane probave, zatvora te nakon masnih obroka. Također štiti jetru i čisti jetru. Klinički je dokazano da snizuje razinu kolesterola i triglicerida.

Pakiranje:
Bočica – 60 tableta (102 g)

Upute za upotrebu:
Uzimati 1 tabletu dnevno (uz obrok) ili po preporuci stručne osobe.

Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi (=1 tableta): Neto: % PU
Crvena riža (Monascus purpureas) (ekstrakt)
(osigurava 1,2 mg (0,2%) monakolina)
0,6 g
Gugul (Commiphora mukul) (ekstrakt gume)
(osigurava 3,75 mg (2,5%) gugulsterona Z i E)
150 mg
Niacin (inozitol heksaniacinat) (B3) 125 mg 781 %
Artičoka (Cynara scolymus) (ekstrakt lista) (osigurava 5 mg (10%)
kafeoilkvinske kiseline i derivata kao klorogenska kiselina)
50 mg
L-arginin HCl 50 mg
Ne-GMO soja (Glycine max) (kocentrat zrna) 25 mg
Gama orizanol (uljni ekstrakt rižinog kvasa) 12,5 mg
Vitamin B6 (piridoksin HCI) 5 mg 357 %
ActisorbTM zaštićena mješavina (Bioperine® [ekstrakt crnog papra
(Piper nigrum)], ekstrakti korijena ingvera (Zingiber officinale),
lista ružmarina (Rosmarinus officinalis), korijena kurkume
(Curcuma longa) i paprike (Capsicum annuum))
5 mg
Folati (folna kiselina) 100 μg 50 %
Vitamin B12 (cijanokobalamin) 50 μg 2000 %

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Beyond Red Yeast Rice 60 tableta – KAL”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Updating…
  • Nema proizvoda u košarici