Biljna ljekarna Zagreb
Biljna ljekarna Zagreb
Zatvori

GABA 500 mg FutuNatura -aminomaslačna kiselina

225,00 kn

  • dodatak prehrani namijenjen svima koji su izloženi velikim fizičkim i psihičkim naporima.
  • vrhunska kvaliteta - proizvedeno u EU,
  • u kapsulama - jednostavno doziranje i uzimanje,
  • u vegetarijanskim kapsulama od biljne celuloze - bez životinjske želatine,
  • visoka koncentracija u jednoj kapsuli veliko pakiranje s 90 kapsula

Nema na zalihi

Opis

GABA – za osobe izložene fizičkim i duševnim naporima.

 

Gama-aminomaslačna kiselina ili skraćeno GABA je aminokiselina koja se prirodno sintentizira u ljudskom mozgu. 

Kemijski gledano, spada među neproteinogene aminokiseline. U ljudskom organizmu obavlja funkciju najvažnijeg inhibicijskog neurotransmitera u središnjem živčanom sustavu. Što znači da usporava ili blokira prenošenje živčanih impulsa po neuronima.

Povećanjem njene koncentracije u mozgu, aktivnosti mozga usporavaju te se tijelo priprema za odmor. Zbog starosti i izloženosti fizičkom i psihičkom stresu njena koncentracija u organizmu opada.

Uzimanje gama-aminomaslačne kiseline (GABA, engl. gamma-aminobutyric acid) u obliku dodatka prehrani može blagotvorno djelovati na pamćenje i prostornu kognitivnu funkciju. Pokazali su rezultati dviju novih studija iz Japana.

U dvije randomizirane dvostruko slijepe kliničke studije kontrolirane placebom ispitanici su bili podijeljeni u dvije skupine. Svaka skupina uključivala je ukupno 60 ispitanika starijih od 40 godina. Dodijeljeno im je uzimanje doze od 100 mg GABA dnevno ili placeba, odnosno 200 mg GABA dnevno ili placeba u drugoj studiji.

Rezultati su pokazali kako je uzimanje 100 mg GABA u obliku dodatka prehrani tijekom 12 tjedana. Utjecalo je na znatno bolje rezultate testova za procjenu vizualno-prostornih sposobnosti i sposobnosti pamćenja, a pri dvostruko većoj dozi od 200 mg zabilježena su dodatna poboljšanja.

U ovim studijama također je ispitana kvaliteta života sudionika te su u objema zabilježena poboljšanja u skupinama koje su uzimale GABA u obliku dodatka prehrani. U usporedbi sa skupinom koja je uzimala placebo. U studiji u kojoj je ispitivana veća doza također je utvrđeno kako je uzimanje GABA povećalo razinu IGF-1 (inzulinu sličan čimbenik rasta 1). Za koji se navodi kako posjeduje aktivirajuće učinke u mozgu. Ovo je važno zapažanje s obzirom da je zabilježeno kako GABA ne prolazi krvno-moždanu barijeru.

Izvor: Japanese Pharmacology & Therapeutics

Optimalna doza od 500 mg u 1 kapsuli. 

Preporučena dnevna doza: 1-2 kapsule. Popijte s puno vode ili soka.

Upozorenje: Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak za uravnoteženu i raznovrsnu prehranu te zdrav sitl života. Čuvati od dohvata male djece! Nije primjereno za djecu. Čuvati dobro zatvoreno, na hladnom i suhom mjestu.

 

Sastav

u 1 kapsuli u 2 kapsule
GABA (gama-aminomaslačna kiselina) 500 mg 1000 mg

Sastojci: gama-aminomaslačna kiselina (82 %), biljna ovojnica kapsule (HPMC – hidroksipropil metilceluloza, titanijev dioksid (bojilo)), magnezijeve soli masnih kiselina (biljno sredstvo protiv sljepljivanja). Može sadržavati: mlijeko, soja.

Sadržaj: 90 kapsula.

Neto količina: 55 g

Možda će vam se također svidjeti…

usercartmagnifiercrossmenu