Biljna ljekarna Zagreb
Biljna ljekarna Zagreb
Zatvori

5 FLOWERS BACH - Bachove kapi 30ml

136,74 kn (18,15 €)

Dr. Edward Bach je za pomoć u hitnim slučajevima koristio pet cvjetnih sastojaka. Ta kombinacija koja je i danas u upotrebi, mnogima je poznata pod nazivom “rescue remedy”. Dr. Bach je, tako kaže priča, ovaj "pripravak za hitnoće", prvi put koristio tridesetih godina prošlog stoljeća. Tada je ribaru spašenom od brodoloma, nakon što je u nesvijesti izvučen na obalu, njime navlažio usne, nakapao iza ušiju i na zglobove ruku, nakon čega se muškarac za kojeg se činilo da mu nema spasa osvijestio.
Djelovanje: djeluju na uspostavljanje emotivne ravnoteže
Primjena: Kapi i sprej pripremljeni po originalnoj Bachovoj recepturi, najčešće se uzimaju u stresnim situacijama: javnih nastupa, nakon svađa, nesreća, prije razgovora za posao, polaganja ispita, u slučajevima uznemirenosti, zabrinutosti, tjeskobe, napetosti ...Bachovi preparati koriste se i za pomoć životinjama u slučajevima kao što su promjena vlasnika ili navika, preseljenje, kod strahova, dominantnog ponašanja, opsesivnog ponašanja kad se životinja primjerice previše čisti, ako je životinja bila zlostavljana ili je doživjela neku traumu. Cvjetne esencije pomažu i biljkama kad nisu zalivene na vrijeme, nakon presađivanja, rezanja listova.

Opis

Bachove kapi

Dr. Edward Bach je za pomoć u hitnim slučajevima koristio pet cvjetnih sastojaka poznatih kao Bachove kapi. Ta kombinacija koja je i danas u upotrebi, mnogima je poznata pod nazivom “rescue remedy”. Dr. Bach je, tako kaže priča, ovaj "pripravak za hitnoće", prvi put koristio tridesetih godina prošlog stoljeća. Tada je ribaru spašenom od brodoloma, nakon što je u nesvijesti izvučen na obalu, njime navlažio usne, nakapao iza ušiju i na zglobove ruku. Nakon čega se muškarac za kojeg se činilo da mu nema spasa osvijestio.

Djelovanje: Bachove kapi i Bachove kapi u spreju djeluju na uspostavljanje emotivne ravnoteže
Primjena: Bachove kapi i sprej pripremljeni po originalnoj Bachovoj recepturi, najčešće se uzimaju u stresnim situacijama: javnih nastupa, nakon svađa, nesreća, prije razgovora za posao, polaganja ispita. U slučajevima uznemirenosti, zabrinutosti, tjeskobe, napetosti ...Bachovi preparati koriste se i za pomoć životinjama u slučajevima kao što su promjena vlasnika ili navika, preseljenje. Kod strahova, dominantnog ponašanja, opsesivnog ponašanja kad se životinja primjerice previše čisti, ako je životinja bila zlostavljana ili je doživjela neku traumu. Cvjetne esencije pomažu i biljkama kad nisu zalivene na vrijeme, nakon presađivanja, rezanja listova.

 Dr. Bach je pripremao svoje cvjetne esencije (Bachove kapi) koristeći dvije jednostavne metode.

Metoda sunca podrazumijeva da se cvijet biljke odvoji i posloži u staklenu zdjelu napunjenu vodom – najčišćom koja je dostupna, po mogućnosti iz obližnjeg izvora, koja se zatim ostavi na suncu, pod vedrim sunčanim nebom, tri sata.

Metoda kuhanja, koju je uglavnom koristio za tvrđe, drvenaste biljke kao što su Aspen, Willow i Elm, podrazumijeva da se cvjetovi, stabiljke i grančice polože u lonac te se stave kuhati pola sata.
Ove dvije metode se koriste i danas. Tako spremljene esencije se miješaju s brendijem u omjeru 50/50 kako bi se pripremila matična tinktura.

 

 

Sastav

Bachove kapi

Pakiranje: 30 ml
Doziranje: dvije do četiri Bachove kapi nakapa se izravno na jezik ili u vodu i pije u malim gutljajima svakih 5 minuta dok se osoba ne smiri.
Napomena: Bachove kapi su potpuno prirodne, nema kontraindikacija za njihovu upotrebu, njima se ne može predozirati, ne stvaraju ovisnost te se mogu koristiti s lijekovima i drugim vrstama terapije. Djeluju na uspostavljanje emotivne ravnoteže, stavljajući naglasak na jednostavnost, nepostojanje rizika i ne toksičnost. Bachove kapi ne tretiraju direktno niti jednu bolest, simptom ili fizičku nelagodu. Bachove kapi nisu lijek i ne zamjenjuju medicinsku terapiju koju je prepisao liječnik.

Pet esencija čine Recue Remedy:
Star of Bethlehem (Ptičje mlijeko) – omogućava opuštanje i smirivanje, za šok mentalni ili fizički.
Rock Rose (Sunčanica) – za doživljaj užasa i panike u situacijama kada se čini da nema nade. Sunčanica pruža mentalnu snagu, da lakše ovladamo teškom situacijom i iz krizne situacije pronađemo izlaz
Clematis (Pavitina) – za osjećaj slabosti, vrtoglavice i nesvjestice, pa i za stanje kome.
Impatiens (Nedirak) – za jaku uznemirenost i uzbuđenje.
Cherry Plum (Višnja) – za napad histerije i gubitak samokontrole. Višnja sprečava gubitak kontrole uma nad fizičkim postupcima i ne dopušta da nagon bude brži od razuma.

Možda će vam se također svidjeti…

usercartmagnifiercrossmenu