Biljna ljekarna Zagreb
Biljna ljekarna Zagreb
Zatvori

TIENS Antilipidni čaj - anti aging učinak

175,00 kn

Čisti krvožilni sustav od masnih naslaga, tonizira krvne žile i izbacuje toksine iz organizma. Poznat kao 'kineska biljka' Gynostemma (Jiaogulan) raste u južnoj Kini. Sadrži tri puta više aktivnih tvari - saponina - kao ginseng, stoga ga Kinezi smatraju boljim od ginsenga.

Opis

Poznat kao ‘kineska biljka’ Gynostemma (Jiaogulan) raste u južnoj Kini. Sadrži tri puta više aktivnih tvari – saponina – kao ginseng, stoga Kinezi imaju tendenciju da opisuju Jiaogulan frazom “poput ginsenga, ali bolji”. Tradicionalno se smatra da osigurava dugovječnosti.

Lišće se suši i obrađuje u prisutnosti male količine pare. Ono što je najvažnije, oni ne prolaze kroz proces fermentacije, i na taj način zadržavaju dragocjene vitamine i minerale.
Biljke koje se koriste u TIENS Antilipidnom čaju treba podržati cjelovitu revitalizaciju tijela. Iako većina ima svojstva čišćenja i antioksidativna svojstva, svaki ima i svoje specifičnosti.

Antilipidni čaj- cimet

Primjerice, sjemenke cimeta mogu pozitivno utjecati na vid,Postoji oko stotina vrsta cimeta, a ključne zdravstvene prednosti dolaze iz sastojaka koji se nalaze u kori cimeta. Za cimet je trenutno dokazan učinak kod stanja kao što je pretilost, dijabetes i dislipidemiju.

Prema članku objavljenom u znanstvenom časopisu Critical reviews in food science and nutrition 2010. godine, provedene studije pokazale su sljedeća svojstva cimeta:

 • antibakterijska,
 • antimikrobna,
 • antioksidativna,
 • antikancerogena,
 • protuupalna,
 • hipoglikemijska,
 • imunomodulatorna,
 • pomaže pri snižavanju kolesterola,
 • štiti od kardiovaskularnih bolesti.

 

 Kineski korijen dvornika

U antilipidnom čaju ima pozitivan učinak na stanje kose.

Gynostemma

Gynostemma doprinosi da ovaj antilipidni čaj povećava tjelesnu obranu, pridonosi stabilizaciji metabolizma, pomaže održati ravnotežu masnoća u krvi i usklađuje sve funkcije u tijelu. Biljka sadrži mnogo aminokiselina, vitamina i minerala (uključujući kalcij, željezo, magnezij, fosfor, kalij, selen i cink) bitnih za ljudsko tijelo.

Znanstvena istraživanja u Kini su pokazala da Jiaogulan smanjuje kolesterol, poboljšava metabolizam masti, smanjuje razinu masnoće u krvi. Iako je je jako djelotvoran u borbi protiv visokog kolesterola i problema pretilosti, također može poboljšati i ojačati probavu, čime se kod premršave osobe povećava apsorpcija hranjivih tvari i ona dobiva na težini u obliku mišićne mase. Jiaogulan stimulira moždane funkcije, pomaže u regulaciji hormonalne funkcije u muškaraca i žena, pomaže u borbi protiv kardiovaskularnih bolesti izravno i neizravno. Kao adaptogeni biljni tonik pruža potporu tijelu tijekom stresa, učinkovit je kod raznih upala u organizmu, podiže imunitet, a zbog svojeg anti-aging efekta u Kini ga nazivaju "biljkom besmrtnosti".

Lotos- lišće

Lotos ima zelene listove promjera do 40-50 cm, koji učinkovito leže na površini vode. Ljekovita svojstva lišća lotosa poznata su još od antičkih vremena i široko ih koriste iscjelitelji. Korisne tvari sadržane u lotosu imaju antiseptički učinak, povećavaju koagulabilnost krvi, ublažavaju napadaje,

Sastav

Uključuje lišće Gynostemme (Gynostemma pentaphyllum), Lotus lišća (folium nelumbinis), sjemenki cimeta - biljka koja pripada obitelji mahunarki (Cassia Tora), i - poznat u Kini već tisućama godina - kineski korijen dvornika (Polygonum multiflorum). S povećanjem aktivnosti drugih komponenata , u čaju je također pristutno i 6 vrsta zelenog čaja.

Djelovanje

DJELOVANJE

 • eliminira toksine i ima antioksidativna svojstva
 • Pomaže u održavanju odgovarajuće razine lipida
 • Ima pozitivan učinak na vid
 • pomaže energizirati i pojačati prirodni obrambeni sustav organizma
  DOZIRANJE
  Popiti jednu čašu pripravka dva puta dnevno, ujutro i navečer.
  Prelijite čašu tople (70-80 ° C) vode preko 1 vrećice čaja. U idealnom slučaju, pokriti i pustiti da odstoji 10 minuta.

Možda će vam se također svidjeti…

usercartmagnifiercrossmenu