WEB TRGOVINA - LJEKARNA I BIO DROGERIJA

Vitamin C strong – (L-ascorbic acid) 1000mg – 120 kapsula – Natural Elements

149.90 kn

Vitamin C je esencijalan nutrijent, potreban za sintezu kolagena. U fiziološkim uvjetima djeluje kao reducirajući agens koji štiti od slobodnih radikala. U organizmu sudjeluje u brojnim reakcijama kao koenzim.

Djeluje na sljedeće:

  • snažno podizanje imuniteta ( kod prehlada, viroza, gripe)
  • smanjenje umora i iscrpljenosti
  • povećanje energije
  • povećanje apsorpcije željeza
  • nastajanje kolagena
  • zaštitu stanica od slobodnih radikala
  
Askorbinska kiselina poznatija kao vitamin C uključena je u zaštitu obrambenog sustava tijela od patogena i na taj način jača imunološki sustav. Osim ovih funkcija, vitamin C obavlja i mnoge druge važne funkcije u ljudskom tijelu. Propisuje se zajedno s dodacima željeza, jer aktivni sastojak u crijevima smanjuje ione željeza i potiče stvaranje kompleksa kao što su željezni kelati. Time olakšava apsorpciju željeza.
Pomaže u poticanju proizvodnje limfocita i fagocita, koji sudjeluju u zaštiti tijela od infekcija. Uz to, askorbinska kiselina djeluje kao sredstvo za uklanjanje slobodnih radikala u tijelu. Utječe na imunološku obranu, posebice na hemotaksiju, aktivaciju komplementa i proizvodnju interferona. Vitamin C sudjeluje u procesima zaštite oka, vezivnog i potpornog tkiva te je ključan za tijelo kada je pod stresom.
Uključen je u nekoliko metaboličkih putova, poput sinteze steroidnih hormona i metabolizma žučnih kiselina. Zbog učinkovitosti protiv oksidativnog stresa, vitamin C ublažava oštećenja stanica slobodnim radikalima ili kisikovim radikalima. Askorbinska kiselina je snažno redukcijsko sredstvo i kao takva ima važnu funkciju u mnogim metaboličkim putevima u tijelu.

Enzimi, čiji aktivni centar sadrži metalne ione, zahtijevaju askorbinsku kiselinu kao kofaktor da bi se vratili ili ostali u smanjenom stanju. Smanjeno stanje enzima potrebno je, primjerice, da se podvrgnu sintezi kolagena, posebnog sastojka svih tkiva, jer bez njega su tkiva mekana i neotporna, rane duže zarastaju, dolazi do spontanih krvarenja i puknuća kapilara. Sudjeluje u stvaranju kateholamina ili karnitina.

Sadržaj 1 kaps. %PU*
L-Askorbinska kiselina 1000mg 1250%
* Preporučeni dnevni unos
Sastav:

L-Askorbinska kiselina, Kapsula: HPMC (Hidroksipropil metil celuloza), Antioksidans: Askorbil palmitat

120 kapsula, 139g


>
Preporuke:

Odrasli, 1 kapsula dnevno uz obrok.
Dnevna doza ne smije se prekoračiti.
Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.
Updating…
  • Nema proizvoda u košarici