Biljna ljekarna Zagreb
Biljna ljekarna Zagreb
Zatvori

Probiotic & Prebiotic - 90 kapsula - Natural Elements

379,99 kn (50,43 €)

Pozitivno utječe na probavu i poboljšava imunološki sustav.
Uspostavlja ravnotežu crijevne mikroflore
1 kapsula sadrži: 20mlrd.CFU

Opis

Veliki dio obrambenog sustava odvija se u crijevima. U crijevnom traktu, u sofisticiranom balansu, žive i korisne (dobre) i patogene (loše) bakterije. To je potpuno normalno i bezopasno jer dobre bakterije drže loše pod kontrolom i sprječavaju njihov rast. Kao najučinkovitije pomagače u crijevnoj flori izdvojene su bakterije mliječne kiseline (laktobacili i bifidobakterije).
Probiotičke bakterije crijevne flore primjerice laktobacili, prijanjaju na crijevnu stijenku i stimuliraju stvaranje tamošnjih antitijela koja ciljano vežu strane tvari i potiču prirodnu zaštitnu funkciju vlastitih stanica tijela. Zdrava osoba neprestano je izložena neuravnoteženoj prehrani, stresom i onečišćenim okolišom. Stoga je važno da podržavamo tijelo u održavanju njegova zdravlja uključivanjem u prehranu namirnice koje sadrže dovoljnu količinu različitih bakterija mliječne kiseline.
Da bi mogle razviti svoje zdravstvene učinke u crijevima, moraju imati visoku otpornost na želučane kiseline i probavne enzime kako bi došle do crijevnog trakta, žive i u aktivnom obliku. U obliku kapsula zajamčena je apsorbcija određene količine bakterija te da će korisni mikroorganizmi netaknuti doći do crijeva gdje mogu započeti svoj proces.
Dok se probiotici unose kao što je već opisano u obliku živih mikroorganizama, prebiotici su posebna vlakna (oligofruktoza, inulin) koja probavni sustav ne razgrađuje. Oni služe korisnim stanovnicima crijevne flore kao hrana i potiču njihov rast, što u sinergiji povećava pozitivne učinke na zdravlje. S pripravkom Probiotic & Prebiotic od Natural Elements, koji sadrži probiotike i prebiotik, na sigurnom ste putu!
Nutritivne vrijednosti


Sadržaj  1 kaps.  %PU*
1 kapsula=20mlrd. CFU***
Lactobacillus acidophilus
120mg  **
Bifidobacterium lactis
 60mg  **
Bifidobacterium bifidum
 14mg  **
Lactobacillus salivarius
 14mg  **
Lactobacillus casei
 14mg  **
Streptococcus thermophilis
 14mg  **
Lactobacillus rhamnosus
 14mg  **
Inulin 250mg  **
*    Preporučeni dnevni unos
**   Preporučeni dnevni unos nije utvrđen
*** Broj jedinica koje formiraju kolonije (eng. Colony Forming Units)

Sastav:
Tvar za povećanje volumena: Rižin škrob, Inulin, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis, Bifidobacterium bifidum, Lactobacillus salivarius, Lactobacillus casei, Streptococcus thermophilis, Lactobacillus rhamnosus, Kapsula: HPMC (Hidroksipropil metil celuloza)

usercartmagnifiercrossmenu