WEB TRGOVINA - LJEKARNA I BIO DROGERIJA

Kelp 225mg – 90 kapsula – Natural Elements

190.00 kn

Kelp je velika smeđa alga podrijetlom iz hladnijih područja poput sjevernog Tihog oceana. Sadrži mnogo elemenata u tragovima i minerala potrebnih našem tijelu, poput joda, kalija, natrija, bakra, sumpora, kalcija, magnezija i cinka. Posebno visok sadržaj joda čini alge zanimljivim za ljude koji imaju određene probleme sa štitnjačom.

  
Osim toga, kelp sadrži vitamine A, B1, B3, B5, B6, B9, B12, C i E. Polisaharidi alginat i fukoidan važni su za detoksikacijski učinak koji im se pripisuje. Studije pokazuju da alginat veže teške metale i druge toksine u gastrointestinalnom traktu i izbacuje ih iz tijela. Fukoidan je izuzetno snažan antioksidans koji ima snažnije djelovanje od hijaluronske kiseline.
Kao što je već spomenuto, kelp sadrži puno joda. Ovo je bitna komponenta hormona štitnjače i zato je neophodna za naš organizam. Konzumiranje alge može stoga nadoknaditi opskrbu jodom i na taj način osigurati zdrav rad hipofize i štitnjače.
Međutim, upozoravamo da je previše joda štetno koliko i premalo, a osobe s poznatim poremećajima štitnjače trebaju se posavjetovati s liječnikom prije uzimanja proizvoda bogatih jodom poput algi.

 

Nutritivne vrijednosti

 

Sadržaj  1 kaps. %PU*
Bio Kelp ekstrakt  225mg  **
(od toga jod)  150µg  100%
*   Preporučeni dnevni unos
** Preporučeni dnevni unos nije utvrđen

Sastav:
Kelp (lat. Ascophyllum nodosum) ekstrakt, Kapsula: HPMC (Hidroksipropil metil celuloza)

Updating…
  • Nema proizvoda u košarici