Biljna ljekarna Zagreb
Biljna ljekarna Zagreb
Zatvori

Carnitine pure (L-carnitine tartrate) 120 kapsula - Natural Elements

390,00 kn

L-karnitin, biološki aktivan oblik karnitina, derivat je  aminokiselina lizina i metionina, koji se uglavnom proizvodi u bubrezima i jetri, a u najvećoj koncentraciji nalazi se u srcu i skeletnom mišiću. Njegova osnovna uloga je prijenos dugolančanih masnih kiselina u unutrašnjost mitohondrija, u kojima se odvija razgradnja masnih kiselina, koje oksidiraju i pretvaraju se u energiju.

 

Opis

Prirodan izvor slobodnog oblika aminokiseline acetil-L-karnitina, visoke bioraspoloživosti i sposobnosti prelaska krvno-moždane barijere. Olakšava razgradnju kratkolančanih i srednjelančanih masnih kiselina, koje se tijekom uobičajenom metaboličkog procesa ne koriste za stvaranje energije nego se talože u mitohondrijima. Za vrijeme fizičke aktivnosti poboljšava izdržljivost srčanog mišića, štedi zalihe glikogena i time obnavlja mišiće. Natural Elements kapsule sadrže L-karnitin u formi L-tartrata, soli vinske kiseline, koja L-karnitin čini stabilnijim.
 

  
  • ubrzano sagorijeva masnoće
  • smanjuje količinu masnog tkiva, a povećava mišićno

 Nutritivne vrijednosti

 

Sadržaj  4 kaps.  %PU*
L-Karnitin tartrat  2000mg  100%
*Preporučeni dnevni unos
Sastav:
L-Karnitin tartrat, Kapsula: HPMC (Hidroksipropil metil celuloza), Tvar za povećanje volumena: Mikrokristalna celuloza, Antioksidans: Askorbil palmitat

 

        
90 kapsula, 56g

Preporuke:
Odrasli, 4 kapsule dnevno  uz obrok.
Dnevna doza ne smije se prekoračiti.
Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.
Upozorenja:
Držati izvan dohvata djece.
Čuvati na suhom i hladnom mjestu.
usercartmagnifiercrossmenu