WEB TRGOVINA - LJEKARNA I BIO DROGERIJA

Folate (5-methyltetrahydrofolate) 400µg 90 kapsula – Natural Elements

129.90 kn

Posebnost Natural Elements proizvoda “Folate” jest njegov oblik 5-metiltetrahidrofolat (5-MTHF), koji se u tijelu nalazi kao aktivan oblik folne kiseline. Ima vrlo važnu ulogu u procesu diobe stanica i razvoja fetusa.

  • aktivni oblik folne kiseline, preporučuje se trudnicama i dojiljama
  • doprinosi rastu majčinog tkiva tijekom trudnoće
  
Folati su esencijalni mikronutrijenti, koji kao kofaktori sudjeluju u različitim procesima u organizmu, pomažu tijelu u razgradnji, korištenju i proizvodnji proteina te razvoju crvenih krvnih zrnaca.
Snižavaju razinu homocisteina u krvi i podržavaju rad centralnog živčanog sustava. Imaju vrlo važnu ulogu u procesu diobe stanica i razvoja fetusa. Uzimanje folata prije začeća smanjuje rizik od nastanka anomalija živčanog sustava (defekti neuralne cijevi kod fetusa), a suplementacija je preporučljiva ženama koje planiraju trudnoću i trudnicama.
Prednost folata je da u svojoj aktiviranoj formi ne moraju biti metabolizirani te se kao takvi, kod osoba s ograničenom aktivnosti enzima dihidrofolat-reduktaze, mogu optimalno iskoristiti. Od svih dostupnih izvora folata, ljudski organizam može u potpunosti iskoristiti samo folate u aktivnom obliku i to 5-metiltetrahidrofolat.

Nutritivne vrijednosti

Sadržaj 1 kaps. %PU*
5-Metiltetrahidrofolat 400µg 200%
* Preporučeni dnevni unos

Sastav:
Tvar za povećanje volumena: Mikrokristalna celuloza, Kapsula: HPMC (Hidroksipropil metil celuloza), 5-Metiltetrahidrofolat

90 kapsula, 18g

Preporuke:
Odrasli, 1 kapsula dnevno  uz obrok.
Dnevna doza ne smije se prekoračiti.
Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.
Upozorenja:
Držati izvan dohvata djece.
Čuvati na suhom i hladnom mjestu
Updating…
  • Nema proizvoda u košarici