Biljna ljekarna Zagreb
Biljna ljekarna Zagreb
Zatvori

Ekolife natura LIPOSOMALNI JointPlus 150ml

199,90 kn

JointPlus je proizvod koji sadrži kurkumin, ulje crnog papra, indijski tamjan (Boswellia Serrata), aromatični đumbir (Kaempferia Galangal). Ovi sastojci imaju bogatu povijest u ayurvedskom (indijskom) iscjeljivanju, prethodniku moderne medicine, vrlo su poznati po svojim antiseptičkim i protuupalnim svojstvima.

Opis

JointPlus ne sadrži sastojke u obliku ekstrakta, već u njihovoj prirodnoj matrici, u skladu s ayurvedskim načelima upotrebe bilja.
Upotreba Ekolife natura liposomalnog JointPlus omogućuje veću bioraspoloživost JointPlusa u organizmu u odnosu na tradicionalnu oralnu upotrebu.
Liposomalni JointPlus, 150 ml
Tekući dodatak prehrani sa zaslađivačem
Sastojci: voda, prirodni šećer ksilitol, emulgator: suncokretov lecitin, antioksidant: askorbinska kiselina, sredstvo za regulaciju kiselosti: natrijev hidroksid, kalijev hidroksid, vlažilo: glicerol, JointPlus: ekstrakt kurkumina, ulje crnog papra, ekstrakt Boswellia Serrata (tamjan), ekstrakt Kaempferia Galangal (aromatični đumbir), sredstvo za zgušnjavanje: ksantan guma, konzervans: kalijev sorbat, aroma: borovnica, zaslađivač: stevija, antioksidant: vitamin E (d-alfa tokoferol)
5 ml sadrži: 100 mg JointPlus
Preporučena doza: 1 x 5 ml samostalno ili s čašom vode ili soka (ujutro ili navečer).
Upozorenje: Preporučene dnevne količine ili doze ne smiju se prekoračiti.
Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.
Nakon otvaranja držite proizvod u hladnjaku, te ga upotrijebite u roku od 2 mjeseca nakon otvaranja.
Čuvati od dohvata male djece. Prekomjerno korištenje može imati laksativni učinak.
Pogodno za vegane.
Upotrebljivo najmanje do kraja datuma, otisnutog na dnu pakiranja.
Proizvedeno u Eu za: Ekolife Natura d.o.o., Brodišče 28, 1236 Trzin, Slovenija
Ekskluzivni distributer za RH: T.P.B. d.o.o., Čavja 9, Čavle, Hrvatska
[email protected]
Što su liposomi?
Liposomi su idealni za unos hranjivih tvari, prehrambenih dodataka u tijelo budući da ih želudac i crijeva lako apsorbiraju, čime istovremeno apsorbiraju dodatne tvari koje se nalaze u liposomu (VITAMINI, MINERALI).
Liposom je poput malog vodenog mjehurića, napravljen od istog materijala od kojeg se sastoji naša stanična membrana (npr.u vodenoj jezgri se otopi vitamin C za koji želimo da se lako apsorbira u tijelo), stoga ima izvrsnu sposobnost prenošenja nutrijenata do tjelesnih stanica!
Kada liposomi dođu do tankog crijeva, oni se apsorbiraju izravno u krvotok (kod ostalih dodataka prehrani, enzimi u ustima i želucu, probavni enzimi, žučne soli i različita crijevna flora oslabe nutrijente prije nego što se do kraja prerade u jetri i budu korisne tijelu).
Prednosti liposoma:
* Izvrsna apsorpcija
* Doprema vitamina / minerala izravno u stanicu
* Na temelju znanstvenih istraživanja postignute su nevjerojatne koristi za zdravlje
* Proizvedeni u Europi
 
Liposomalni sistem ima mnogo prednosti u odnosu na oralnu primjenu:
*Liposomi su izvrsni za unos hranjivih tvari, dodataka prehrani i lijekova u tijelo jer se lako apsorbiraju u crijevima, dok se u isto vrijeme apsorbiraju i dodatne tvari u vodenom mjehuriću (vitamini, minerali)
*Kada liposomi dospiju do tankog crijeva, oni se apsorbiraju izravno u krvotok (uobičajeni proizvodi s radom metabolizma izgube na učinkovitosti)
*Liposomi su stabilni pri niskom pH i stoga su stabilni u želučanoj kiselini
*Kako su naši liposomi sastavljeni od fosfolipida (suncokretov lecitin), koji su identični onima u ljudskim stanicama lako se spajaju sa staničnom membranom i “guraju” sadržaj u ćeliju stanice ili prolaze membranu nepromijenjeni i razgrađuju se unutar stanice. Membrana je ona koja dopušta ili onemogućuje apsorpciju određene hranjive tvari ili spoja. Membrana liposoma će zadržati aktivni sastojak (prehrambeni dodatak) u unutrašnjosti i neće se osloboditi dok ne dođe do ciljne stanice.
*Kada konzumiramo uobičajene dodatake prehrani, moraju prvo putovati od usta do probavnog sustava, tek onda se mogu apsorbirati u tankom crijevu. Tijelo ih ne može apsorbirati (upiti) u potpunosti, jer enzimi u ustima i želucu, probavni enzimi, žučne soli kao i različita crijevna flora oslabe nutrijente prije nego što se do kraja prerade u jetri i budu korisne tijelu. Ovaj proces smanjuje bioraspoloživost hranjivih tvari.
Stručno mišljenje:
Prof. dr. Borut Štrukelj, mag.farmacije s Farmaceutskog fakulteta u Ljubljani kaže da liposomalna tehnologija predstavlja naprednu farmaceutsku tehnologiju, koja omogućuje veću zaštitu aktivne tvari u probavnom traktu, bolju i bržu apsorpciju i na taj način dostiže visoke koncentracije u krvi.

usercartmagnifiercrossmenu