WEB TRGOVINA - LJEKARNA I BIO DROGERIJA

Ekolife natura LIPOSOMALNI SportMe150ml

219.90 kn

Konzumiranjem* SportMe povećava se nivo dušikovog oksida (NO), koji širi krvne žile i na taj način pomaže mišićima da apsorbiraju hranjive tvari brže i lakše. Dušikov oksid osigurava bolji protok krvi u mišiće (bolja anabolička isporuka hormona u mišiće tijekom i nakon vježbanja) i pomaže u postizanju boljeg tonusa mišića.

Jedinistvena formula, koja sportašu omogućuje učinkovit trening.

Namijenjen profesionalnim i rekreativnim sportašima.

  

Konzumiranjem* SportMe povećava se nivo dušikovog oksida (NO), koji širi krvne žile i na taj način pomaže mišićima da apsorbiraju hranjive tvari brže i lakše. Dušikov oksid osigurava bolji protok krvi u mišiće (bolja anabolička isporuka hormona u mišiće tijekom i nakon vježbanja) i pomaže u postizanju boljeg tonusa mišića.

*objavljene dvije kliničke studije u Journal of Dietary

Suplements (4.3.2018) i u

Toxicology Report (7.4.2018)

Liposomalni SportMe, 150 ml

Tekući dodatak prehrani sa zaslađivačem

Sastojci: voda, prirodni šećer ksilitol, emulgator: suncokretov lecitin, vlažilo: glicerol, SportMe: ekstrakt moringe, šipak, ekstrakt Kaempferia parviflora (crni đumbir), sredstvo za zgušnjavanje: ksantan guma, konzervans: kalijev sorbat, sredstvo za regulaciju kiselosti: natrijev hidroksid, kalijev hidroksid, antioksidant: vitamin C (askorbinska kiselina), vitamin E (d-alfa tokoferol), zaslađivač: stevija, aroma: borovnica.

5 ml sadrži: 100 mg SportMe

Preporučena doza: 1 x 5 ml samostalno ili s čašom vode ili soka (cca 30 minuta prije treninga).

Upozorenje: Preporučene dnevne količine ili doze ne smiju se prekoračiti.

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

Nakon otvaranja držite proizvod u hladnjaku, te ga upotrijebite u roku od 2 mjeseca nakon otvaranja.

Čuvati od dohvata male djece. Prekomjerno korištenje može imati laksativni učinak.

Pogodno za vegane.

Upotrebljivo najmanje do kraja datuma, otisnutog na dnu pakiranja.

Proizvedeno u Eu za: Ekolife Natura d.o.o., Brodišče 28, 1236 Trzin, Slovenija

Ekskluzivni distributer za RH: T.P.B. d.o.o., Čavja 9, Čavle, Hrvatska

info@ekolife.hr

Što su liposomi?

Liposomi su idealni za unos hranjivih tvari, prehrambenih dodataka u tijelo budući da ih želudac i crijeva lako apsorbiraju, čime istovremeno apsorbiraju dodatne tvari koje se nalaze u liposomu (VITAMINI, MINERALI).

Liposom je poput malog vodenog mjehurića, napravljen od istog materijala od kojeg se sastoji naša stanična membrana (npr.u vodenoj jezgri se otopi vitamin C za koji želimo da se lako apsorbira u tijelo), stoga ima izvrsnu sposobnost prenošenja nutrijenata do tjelesnih stanica!

Kada liposomi dođu do tankog crijeva, oni se apsorbiraju izravno u krvotok (kod ostalih dodataka prehrani, enzimi u ustima i želucu, probavni enzimi, žučne soli i različita crijevna flora oslabe nutrijente prije nego što se do kraja prerade u jetri i budu korisne tijelu).

Prednosti liposoma:

* Izvrsna apsorpcija
* Doprema vitamina / minerala izravno u stanicu
* Na temelju znanstvenih istraživanja postignute su nevjerojatne koristi za zdravlje
* Proizvedeni u Europi

Liposomalni sistem ima mnogo prednosti u odnosu na oralnu primjenu:

*Liposomi su izvrsni za unos hranjivih tvari, dodataka prehrani i lijekova u tijelo jer se lako apsorbiraju u crijevima, dok se u isto vrijeme apsorbiraju i dodatne tvari u vodenom mjehuriću (vitamini, minerali)
*Kada liposomi dospiju do tankog crijeva, oni se apsorbiraju izravno u krvotok (uobičajeni proizvodi s radom metabolizma izgube na učinkovitosti)
*Liposomi su stabilni pri niskom pH i stoga su stabilni u želučanoj kiselini
*Kako su naši liposomi sastavljeni od fosfolipida (suncokretov lecitin), koji su identični onima u ljudskim stanicama lako se spajaju sa staničnom membranom i “guraju” sadržaj u ćeliju stanice ili prolaze membranu nepromijenjeni i razgrađuju se unutar stanice. Membrana je ona koja dopušta ili onemogućuje apsorpciju određene hranjive tvari ili spoja. Membrana liposoma će zadržati aktivni sastojak (prehrambeni dodatak) u unutrašnjosti i neće se osloboditi dok ne dođe do ciljne stanice.
*Kada konzumiramo uobičajene dodatake prehrani, moraju prvo putovati od usta do probavnog sustava, tek onda se mogu apsorbirati u tankom crijevu. Tijelo ih ne može apsorbirati (upiti) u potpunosti, jer enzimi u ustima i želucu, probavni enzimi, žučne soli kao i različita crijevna flora oslabe nutrijente prije nego što se do kraja prerade u jetri i budu korisne tijelu. Ovaj proces smanjuje bioraspoloživost hranjivih tvari.

Stručno mišljenje:
Prof. dr. Borut Štrukelj, mag.farmacije s Farmaceutskog fakulteta u Ljubljani kaže da liposomalna tehnologija predstavlja naprednu farmaceutsku tehnologiju, koja omogućuje veću zaštitu aktivne tvari u probavnom traktu, bolju i bržu apsorpciju i na taj način dostiže visoke koncentracije u krvi.

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Ekolife natura LIPOSOMALNI SportMe150ml”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Updating…
  • Nema proizvoda u košarici