Biljna ljekarna Zagreb
Biljna ljekarna Zagreb
Zatvori

Ekolife natura LIPOSOMALNI KOENZIM Q10 150ml

249,90 kn

Koenzim Q10 je prisutan u mnogim procesima u tijelu i stoga je prisutan u svakoj stanici tijela.
Najvažnija funkcija koenzima Q10, ključnog za pravilno i nesmetano funkcioniranje stanica je ta da sudjeluje u procesu stvaranja energije u tijelu i štiti od nastajanja slobodnih radikala koji su glavni uzrok starenja tijela i stanica.
Liposomalni koenzim Q10 
-za više stanične energije
– visok sadržaj koenzima Q10 u jednoj dozi (200mg/5m)
– nakon 40. godine života
– veganski proizvod
Primjeren za:
– sportaše
– duševno opterećene ljude
– starije od 40 godina

Nema na zalihi

Opis

Koenzim Q10 je prisutan u mnogim procesima u tijelu i stoga je prisutan u svakoj stanici tijela.
Najvažnija funkcija koenzima Q10, ključnog za pravilno i nesmetano funkcioniranje stanica je ta da sudjeluje u procesu stvaranja energije u tijelu i štiti od nastajanja slobodnih radikala koji su glavni uzrok starenja tijela i stanica.
Q10 osigurava da se konzumirana hrana kroz biokemijske procese pretvori u staničnu energiju, koje tijelo iskorištava za rad mišića i metaboličke procese. Ovim postupkom, koji regulira koenzim Q10, stvara se čak 95% tjelesne energije.
Koenzim Q10 nije vitamin, već prirodna tvar koju su stvorile sve žive stanice.
Do pomanjkanja koenzima Q10 dolazi uslijed:
– napora
– kroničnih bolesti
– stresa (psihološkog i fizičkog)
– umora tijela
– štetnih učinaka (pušenja, nepravilne ishrane, izloženost zračenju, …)
– upotreba statina
– dob (Q10 počinje opadati nakon 25. godine, nakon 50. godina ga u tkivima ima 20 do 60 % manje nego kod 20-godišnje osobe)
Liposomalni koenzim Q10 Ekolife natura, 150 ml
Dodatak prehrani u obliku tekućine
Sastojci: voda, emulzija: suncokretov lecitin, vlažilo: glicerol, etanol (<4,2%), koenzim Q10, konzervans: kalijev sorbat, antioksidant: vitamin E (d-alfa tokoferol);
5 ml sadrži: 200 mg koenzima Q10
Alk.: <4,2 vol.%; Net: 150 ml
Preporučena doza: 1 x 5 ml samostalno ili s čašom vode ili soka.
Upozorenje: Preporučene dnevne količine ili doze ne smiju se prekoračiti.
Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.
Nakon otvaranja držite proizvod u hladnjaku, te ga upotrijebite u roku od 2 mjeseca nakon otvaranja.
Čuvati od dohvata male djece. Prekomjerno korištenje može imati laksativni učinak.
Pogodno za vegane.
Upotrebljivo najmanje do kraja datuma, otisnutog na dnu pakiranja.
Proizvedeno u Eu za: Ekolife Natura d.o.o., Brodišče 28, 1236 Trzin, Slovenija
Ekskluzivni distributer za RH: T.P.B. d.o.o., Čavja 9, Čavle, Hrvatska
Što su liposomi?
Liposomi su idealni za unos hranjivih tvari, prehrambenih dodataka u tijelo budući da ih želudac i crijeva lako apsorbiraju, čime istovremeno apsorbiraju dodatne tvari koje se nalaze u liposomu (VITAMINI, MINERALI).
Liposom je poput malog vodenog mjehurića, napravljen od istog materijala od kojeg se sastoji naša stanična membrana (npr.u vodenoj jezgri se otopi vitamin C za koji želimo da se lako apsorbira u tijelo), stoga ima izvrsnu sposobnost prenošenja nutrijenata do tjelesnih stanica!
Kada liposomi dođu do tankog crijeva, oni se apsorbiraju izravno u krvotok (kod ostalih dodataka prehrani, enzimi u ustima i želucu, probavni enzimi, žučne soli i različita crijevna flora oslabe nutrijente prije nego što se do kraja prerade u jetri i budu korisne tijelu).
Prednosti liposoma:
* Izvrsna apsorpcija
* Doprema vitamina / minerala izravno u stanicu
* Na temelju znanstvenih istraživanja postignute su nevjerojatne koristi za zdravlje
* Proizvedeni u Europi
Liposomalni sistem ima mnogo prednosti u odnosu na oralnu primjenu:
*Liposomi su izvrsni za unos hranjivih tvari, dodataka prehrani i lijekova u tijelo jer se lako apsorbiraju u crijevima, dok se u isto vrijeme apsorbiraju i dodatne tvari u vodenom mjehuriću (vitamini, minerali)
*Kada liposomi dospiju do tankog crijeva, oni se apsorbiraju izravno u krvotok (uobičajeni proizvodi s radom metabolizma izgube na učinkovitosti)
*Liposomi su stabilni pri niskom pH i stoga su stabilni u želučanoj kiselini
*Kako su naši liposomi sastavljeni od fosfolipida (suncokretov lecitin), koji su identični onima u ljudskim stanicama lako se spajaju sa staničnom membranom i “guraju” sadržaj u ćeliju stanice ili prolaze membranu nepromijenjeni i razgrađuju se unutar stanice. Membrana je ona koja dopušta ili onemogućuje apsorpciju određene hranjive tvari ili spoja. Membrana liposoma će zadržati aktivni sastojak (prehrambeni dodatak) u unutrašnjosti i neće se osloboditi dok ne dođe do ciljne stanice.
*Kada konzumiramo uobičajene dodatake prehrani, moraju prvo putovati od usta do probavnog sustava, tek onda se mogu apsorbirati u tankom crijevu. Tijelo ih ne može apsorbirati (upiti) u potpunosti, jer enzimi u ustima i želucu, probavni enzimi, žučne soli kao i različita crijevna flora oslabe nutrijente prije nego što se do kraja prerade u jetri i budu korisne tijelu. Ovaj proces smanjuje bioraspoloživost hranjivih tvari.
Stručno mišljenje:
Prof. dr. Borut Štrukelj, mag.farmacije s Farmaceutskog fakulteta u Ljubljani kaže da liposomalna tehnologija predstavlja naprednu farmaceutsku tehnologiju, koja omogućuje veću zaštitu aktivne tvari u probavnom traktu, bolju i bržu apsorpciju i na taj način dostiže visoke koncentracije u krvi.

usercartmagnifiercrossmenu