Biljna ljekarna Zagreb
Biljna ljekarna Zagreb
Zatvori

Almagea L-CARNITINE ACTIVE+ 30 kapsula

138,80 kn

L – karnitin je tvar koja nastaje iz esencijalnih aminokiselina lizina i metionina posredstvom vitamina C, B6, niacina i željeza. U ljudskom organizmu L-karnitin ima ulogu nosača masnih kiselina kroz staničnu membranu u mitohondrije, gdje se one sagorijevaju i koriste kao izvor energije.

Almagea L-CARNITINE ACTIVE+ sadrži najčišći oblik L-karnitina, CarnipureTM, kao i krom koji doprinosi normalnom metabolizmu makronutijenata* te tako potpomaže i metabolizam masti u tijelu.

 

Opis

Almagea L-CARNITINE ACTIVE+ sadrži najčišći oblik L-karnitina. I krom koji doprinosi metabolizmu makronutrijenata i metabolizamu masti.

Almagea L-CARNITINE ACTIVE+ primjenjuje se kao potpora procesu poticanja metabolizma masti i makronutrijenata u tijelu. U ljudskom organizmu L-karnitin ima ulogu nosača masnih kiselina kroz staničnu membranu u mitohondrije, gdje se one sagorijevaju i koriste kao izvor energije. Prema istraživanjima, za djelovanje L-karnitina potrebna je aerobna tjelesna aktivnost. L-karnitin se, stoga, preporuča konzumirati barem 30 minuta prije tjelesnog napora.

Almagea L-CARNITINE ACTIVE+ sadrži Carnipure, najčišći oblik L-karnitina, u tekućem obliku u biljnoj (veganskoj) kapsuli. Licaps Vcaps Plus kapsule biljnog podrijetla pogodne su za vegane. Lagane za gutanje, nježne za želudac te izuzetno učinkovite zbog tekućeg oblika koji se brzo i učinkovito apsorbira u organizam

Što je L – karnitin

L – karnitin je tvar koja nastaje iz esencijalnih aminokiselina lizina i metionina posredstvom vitamina C, B6, niacina i željeza. U ljudskom organizmu L-karnitin ima ulogu nosača masnih kiselina kroz staničnu membranu u mitohondrije. Gdje se one sagorijevaju i koriste kao izvor energije.

Almagea L-CARNITINE primjenjuje se kao potpora procesu proizvodnje energije

Prema istraživanjima, za djelovanje L-karnitina potrebna je aerobna tjelesna aktivnost stoga se L-karnitin preporuča konzumirati barem 30 minuta prije tjelesnog napora.

Uz Almagea L-CARNITINE ACTIVE+ dodatak prehrani, preporučamo vam barem pola sata tjelovježbe dnevno koja dokazano pozitivno utječe na zdravlje organizma i pridonosi dobroj tjelesnoj formi. Uz uravnoteženu prehranu, bogatu voćem i povrćem, i zdrav način života, pridonosite svjesno zdravlju vašeg tijela.

Pozitivni učinci uzimanja L-karnitina uključuju:

  • podizanje razine energije
  • gubitak tjelesne mase
  • podizanje imuniteta
  • pospješivanje mentalnih sposobnosti i raspoloženja
  • snižavanje razine triglicerida i povećanje razine HDL kolesterola
  • zaštita srca i krvožilnog sustava

 

L-karnitin i sportska izvedba

Sportaši su jedni od najvećih potrošača L-karnitina. Vjeruje se da je ''krivac'' njegove iznimne popularnosti među ovom populacijom glasina da su dodaci L-karnitnina pomogli talijanskoj reprezentaciji u osvajanju svjetskog prvenstva u nogometu 1982. godine.

Od famoznog prvenstva do danas najuvjerljiviji dokazi na temu L-karnitina govore da ova supstanca uspješno pojačava mišićnu snagu te ubrzava oporavak nakon treninga i natjecanja.

Zbog toga se smatra da se najveće koristi od uzimanja očituju pri sportovima snage te u manjoj mjeri sportovima izdržljivosti i to osobito ako se uzimaju visoke doze kroz dulji period.

Osobito su zanimljiva istraživanja koja su proučavala utjecaj L –karnitina na oporavak nakon tjelesnih napora. U studiji objavljenoj u časopisu International Journal of Sports Medicine ispitanici su dobivali 3 g L-karnitina dnevno kroz period od 3 tjedna.

Rezultati su pokazali da je suplementacija L-karnitinom, među ostalim, dovela do smanjene proizvodnje slobodnih radikala i smanjenog osjećaja mišićne boli.

Zaključak je znanstvenika da L-karnitin u obliku dodatka prehrani ima blagotvoran učinak na oporavak nakon tjelovježbe.

1 kapsula dnevno prije tjelovježbe

Sastav

Sastav Almagea L-CARNITINE ACTIVE+

L-karnitin, tvar za zadržavanje vlage: glicerol, kapsula: hidroksipropil metil celuloza, pročišćena voda, krom (krom (III) klorid).

Način primjene

1 kapsula dnevno prije tjelovježbe.

Pakiranja

Jedno pakiranje sadrži 50 Licaps® Vcaps® Plus kapsula s 500 mg L-karnitina i 20 μg kroma.

Sastojci u dnevnoj dozi
(jedna Licaps kapsula)
% PU*
L-carnitine 500 mg -
Krom (Krom (III) klorid) 20 μg 50
*PU = preporučeni dnevni unos
L-carnitine proces

Možda će vam se također svidjeti…

usercartmagnifiercrossmenu