Biljna ljekarna Zagreb
Biljna ljekarna Zagreb
Zatvori

Almagea PRENATAL OMEGA 3 + 60 kapsula

153,75 kn

Dodatak prehrani posebno formuliran za žene koje planiraju trudnoću, trudnice i dojilje obogaćen omega-3 masnim kiselinama, folnom kiselinom, 5-MTHF, vitaminom D i željezom.

Almagea PRENATAL OMEGA3+ dolazi u inovativnoj Licaps DuoCap kapsuli te sadrži omega-3 masne kiseline u vanjskoj kapsuli, a u unutarnjoj manjoj kapsuli magnezij, željezo, vitamin E, vitamin B6, folnu kiselinu, jod, vitamin D i vitamin B12.

Zadovoljava potrebu za ključnim nutrijentima prije trudnoće, za vrijeme trudnoće i za vrijeme razdoblja dojenja.

Opis

Almagea PRENATAL OMEGA 3 + za trudnice i dojilje

Dodatak prehrani posebno formuliran za žene koje pla niraju trudnoću. Trudnice i dojilje obogaćen omega-3 masnim kiselinama, 5-MTHF (aktivnom folnom), folnom kiselinom, vitaminom D i željezom.

Trudnoća je jedno od nutritivno najzahtjevnijih razdoblja u životu žene. Tijekom trudnoće dolazi do brzog dijeljenja stanica i razvoja organa. Adekvatna opskrba nutrijentima od iznimne je važnosti za potporu rasta i pravilan razvoj djeteta.

Uravnotežena i raznolika prehrana od ključne je važnosti prije i tijekom trudnoće kao i za vrijeme razdoblja dojenja. Povećane potrebe trudnica i dojilja za određenim ključnim nutrijentima pomaže zadovoljiti Almagea PRENATAL OMEGA 3.

Što je Almagea PRENATAL OMEGA 3 +

Almagea PRENATAL OMEGA3+ je dodatak prehrani nove generacije posebno formuliran za žene koje planiraju trudnoću, trudnice i dojilje. Formulacija usklađena s najnovijim znanstvenim spoznajama na području perinatalne skrbi. Sadrži ključne nutrijente u optimalnim dozama bitne za majku i dijete.

Riječ je o kompleksu vitamina i minerala obogaćenom omega-3 (DHA), folnom kiselinom i željezom. Dnevni unos 200 mg DHA u trudnica doprinosi normalnom razvoju mozga i oka u dojenčadi. Dodatnim unosom folne kiseline povećava se razina folata majke. Almagea PRENATAL OMEGA3+ sadrži dva oblika folne kiseline - aktivni oblik 5-MTHF. I folnu kiselinu u jednakim udjelima što doprinosi optimalnoj bioraspoloživosti folata u tijelu majke.

Niska razina folata majke je čimbenik rizika za razvoj oštećenja neuralne cijevi kod fetusa u razvoju. Željezo doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti i normalnom stvaranju crvenih krvnih zrnaca i hemoglobina. Vitamin D doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava. Zadovoljava potrebe trudnica i dojilja za vitaminima B6, B12,E i jodom.

Almagea PRENATAL OMEGA 3+ dolazi u inovativnoj Licaps DuoCaps kapsuli te sadrži omega-3 masne kiseline u vanjskoj kapsuli, a u unutarnjoj manjoj kapsuli magnezij, željezo, vitamin E, vitamin B6, folnu kiselinu, jod, vitamin D i vitamin B12.

  Zadovoljava potrebu za ključnim nutrijentima prije trudnoće, za vrijeme trudnoće i za vrijeme razdoblja dojenja.

Tijekom trudnoće i dojenja majka osigurava potrebne hranjive tvari djetetu. Almagea PRENATAL OMEGA 3+, pomaže pripremiti tijelo na trudnoću te u delikatnom razdoblju same trudnoće i dojenja pomaže zadovoljiti povećane potrebe za pojedinim esencijalnim nutrijentima: DHA, folatom, željezom, vitaminom B12, vitaminom B6, vitaminom D, vitaminom E, magnezijem, jodom. Istraživanja ukazuju da unos folne kiseline i aktivnog oblika folata (5-MTHF) prije i tijekom rane faze trudnoće može smanjiti rizik od oštećenja neuralne cijevi kod fetusa u razvoju.

Zbog bitne uloge u dijeljenju stanica i formiranju određenih struktura fetusa savjetuje se da sve žene reproduktivne dobi kao dodatak hrani bogatoj folatima, koriste dodatke prehrani koji sadrže 400 mikrograma folne kiseline svaki dan, a poželjno je da polovica ukupne količine bude u aktivnom obliku 5-MTHF. DHA (dokozaheksaenska kiselina) pripada skupini omega-3 masnih kiselina te je dominantna gradivna struktura mozga i mrežnice oka pa se smatra da unos DHA u trudnica i dojilja doprinosi normalnom razvoju mozga i oka fetusa i dojene dojenčadi. DHA je u prvim ključnim godinama života uvjetno esencijalna odnosno ljudsko tijelo je ne može sintetizirati u dovoljnoj količini što upućuje na nužnost njezinog dodatnog unosa. Trudnice i dojilje postižu blagotvorni učinak uz dnevni unos 200 mg DHA. Preporučeni ukupni dnevni prehrambeni unos omega-3 masnih kiselina iznosi 250 mg.

Almagea PRENATAL OMEGA 3 + sadrži i 10 µg (400 IJ) vitamina D

Što je u skladu sa smjernicama i preporukama nastalim na temelju brojnih spoznaja o važnosti prevencije nedostatka vitamina D u trudnica. Adekvatna koncentracija vitamina D u krvi majke odražava se i na status vitamina D u novorođenčeta te posjeduje povoljne učinke na koštano zdravlje i imunosni sustav majke i djeteta.

Sastav

Sastav Almagea PRENATAL OMEGA3+

Riblje ulje (470 mg/g DHA i 50 mg/g EPA), rafinirano sojino ulje, riblja želatina, riblje ulje (280 mg/g EPA i 190 mg/g DHA), magnezijev oksid, goveđa želatina, željezov fumarat, zgušnjivač pčelinji vosak (E901), voda, d-alfa tokoferol, cijanokobalamin, piridoksin hidroklorid, bojilo željezov oksid, kolekalciferol, (6S)-5-metiltetrahidrofolna kiselina, sol glukozamina (5-MTHF-glukozamin) , bojilo titan dioksid, pterioilglutaminska kiselina , kalijev jodid.

Način primjene

Tijekom razdoblja prije, za vrijeme trudnoće i laktacije uzimati 2 puta dnevno po jednu kapsulu, uz obroke.

Pakiranja

Jedno pakiranje sadrži 60 kapsula.

Sastojci u dnevnoj dozi (dvije Licaps® DuoCap™ kapsule) % PU*
VANJSKA KAPSULA
Riblje ulje 600 mg -
EPA 50 mg -
DHA 250 mg -
UNUTRAŠNJA KAPSULA
Vitamin B6 2,6 mg 186 %
Folna kiselina, od toga: 400 μg 200 %
    Pteroilglutaminska kiselina (folacin) 200 μg
    (6S)-5-metiltetrahidrofolna kiselina,
sol glukozamina (5-MTHF-glukozamin)
200 μg
Vitamin B12 2,5 μg 100 %
Vitamin D3 10 μg 200 %
Vitamin E 12 mg 100 %
Magnezij 50 mg 13,3 %
Jod 150 μg 100 %
Željezo 14 mg 100 %
*PU = preporučeni dnevni unos

Možda će vam se također svidjeti…

usercartmagnifiercrossmenu