Biljna ljekarna Zagreb
Biljna ljekarna Zagreb
Zatvori

Almagea SUNLOVE SKIN+ 30 kapsula (Astaksantin) -

151,59 kn

 Prirodna zaštita kože od sunca u jednoj inovativnoj kapsuli s tekućim punjenjem

Sadržispecijalnu formulu antioksidansa i visokovrijednih ulja koja potiče elastičnost i vlažnost kože.
Preporučuje tijekom ljetnih mjeseci obzirom da najviše oksidativnog stresa nastaje uslijed sunčevog zračenja.

Opis

Almagea SUNLOVE SKIN+ nova je generacija dodataka prehrani. Sadrži inovativnu formulaciju antioksidansa (Astaksantin), vitamina E i selena koji pridonose zaštiti stanica od oksidativnog stresa. Mješavina ulja sjemenki boreča i argana, te ulja ploda uljane palme prirodno bogatih vitaminom E, kao i dodatne količine vitamina E uz esencijalne masne kiseline te lutein, koenzim Q10 i selen nalaze se u jednoj kapsuli Almagea SUNLOVE SKIN+ pripravka.

Almagea SUNLOVE SKIN+ bogat je visokovrijednim anitoksidansima, poglavito vitaminom E i selenom koji doprinose zaštiti stanica kože od okisdativnog stresa. Oksidativni stres izazivaju razni čimbenici iz okoliša – zagađenost, zračenja, UVA i UVB zrake. Kožu je, stoga, potrebno zaštiti i njegovati iznutra kako bi se povećala njena otpornost. I time smanjilo prekomjerno stvaranje slobodnih radikala uslijed čega može doći do oštećenja staničnih struktura.

Ulja sjemenki boreča i argana imaju dugu tradiciju upotrebe u njezi i hidrataciji kože te, baš poput ulja ploda uljane palme, prirodno sadrže vitamin E. Almagea SUNLOVE SKIN+ pripravak pruža zaštitu te ujedno čuva ljepotu kože - hrani kožu iznutra.

Antioksidans Astaksantin

Ključni „sastojak“ u ovom pripravku je sama sinergija svih visokovrijednih aktivnih tvari, a astaksantin je prava zvijezda u formulaciji. Nadimak mu je često „kralj karotenoida“ i jedan je od najjačih antioksidansa na svijetu. U laboratorijskim uvjetima, astaksantin je 500 puta uspješniji u neutralizaciji slobodnih radikala u usporedbi s vitaminom E i 11 puta u usporedbi s beta karotenom.

Astaksantin pripada skupini karotenoida - molekula koje u prirodi nastaju u biljkama i mikroalgama te im daju karakterističan crveni spektar boja. Atraktivna boja algi, rakova, lososa i flaminga dolazi upravo od astaksantina. Do sada njegov najbolji otkriveni prirodni izvor je mikroalga Haematococcus pluvialis.

Astaksantin nakon apsorpcije u crijevima dolazi do naše kože uključujući i slojeve kože dermis i epidermis. Epidermis je gornji sloj kože koji ima funkciju zadržavanja vode u tijelu, a astaksantin pomaže u smanjivanju gubitka vode iz kože uslijed izlaganja UV zračenju.

Astaksantin utječe na ljepotu i sjaj kože štiteći ju od štetnog djelovanja UV zraka. Omogućava bržu adaptaciju na UV zračenje, smanjuje i sprječava nastajanje hiperpigmentacija te poboljšava elastičnost i vlažnost kože 1,2.

Prirodna ulja koriste se kao komplementarna terapija kod raznih dermatoza zbog sadržaja lipida koji imaju ulogu u očuvanju vanjske kožne barijere te stoga imaju dugu tradiciju primjene u njezi i hidrataciji kože.

Ulje boreča dobiva se iz sjemenki biljke Borago officinalis te sadrži gama-linolensku kiselinu, masnu kiselinu iz skupine omega-6 masnih kiselina. Dok je ulje argana proizvod hladnog prešanja sjemenki ploda drveta Argania spinosa. Ulje ploda uljane palme Elaeis guineensis karakteristično je po bogatom sadržaju tokotrienola i tokoferola, jednog od 8 oblika vitamina E.

Lutein je također predstavnik karotenoida, on je pigment koji daje žutu boju različitom voću i povrću.

Vitamin E i selen su mikronutrijenti i snažni antioksidansi koje ljudsko tijelo ne može sintetizirati već ih je potrebno unositi hranom ili dodacima prehrani.

Sastav

NAČIN PRIMJENE

1 kapsula dnevno s dosta tekućine, uz obrok.

Pakiranja

Jedno pakiranje sadrži 30 Licaps kapsula.

Sastojci u dnevnoj dozi (1 kapsula) % PU*
Ulje sjemenki boreča (Borago officinalis)
od toga GLA (gama linolenska kiselina)
300 mg
51 mg
-
-
Ulje sjemenki argana (Argania spinosa) 25 mg -
Miješani karotenoidi iz alge Haematococcus pluvialis
od toga astaksantin
12 mg
6 mg
-
-
Vitamin E (D-alfa-tokoferol) 5,5 mg 46 %
Lutein 1,2 mg -
Ulje ploda uljane palme (Elaeis guineensis)
bogato tokotrienolima i tokoferolom
5 mg
2,5 mg
-
-
Koenzim Q10 (ubidekarenon) 2 mg -
Selen (natrijev selenat) 24,6 µg 45 %
*PU = preporučeni dnevni unos

NAČIN PRIMJENE

1 kapsula dnevno s dosta tekućine, uz obrok.

Pakiranja

Jedno pakiranje sadrži 30 Licaps kapsula.

Možda će vam se također svidjeti…

usercartmagnifiercrossmenu