Blog

Kako se riješiti celulita?

Celulit mnoge žene smatraju svojim najvećim neprijateljem. S njime muku muči većina žena, a zbog svoje ga teksture nazivaju “narančina kora”. Žene se podvrgavaju mnogobrojnim tretmanima, a zaboravljaju na važnost hidratacije, zdravog načina života i posljednje, ali ne i najmanje važno – prirodne proizvode koji dugoročno uistinu pomažu.

Znamo da celulit nastaje nakupljanjem masnoće i toksina ispod kože, a žene zahvaća u puno većem obujmu nego muškarce. Glavni razlog tome je različita distribucija masti, mišića i samog vezivnog tkiva. Tako celulit zahvaća između 80-90% svih žena, neovisno o tjelesnoj težini.

Celulit, ilustracija, u fokusu bedro

Isto tako, nema ni pravila kada će vam se pojaviti celulit – to može biti već u tinejdžerskim danima ili pak tek u kasnijim dvadesetim ili tridesetim godinama. Vjerojatnije je da će postati izraženiji s godinama jer nam koža postaje tanja i gubi svoju elastičnost te se time otkriva sve više masnih naslaga.  

Što sve uzrokuje celulit?

Celulit najviše zahvaća područja bedara, bokova, trbuha i stražnjice, a glavni razlog tome je upravo distribucija masti u tijelu. Neke su žene sklonije tome od drugih, a koliko ćete celulita imati ovisi o brojnim faktorima poput genetike, postotka tjelesne masti, vaše dobi, debljine kože… Ljudi svih vrsta tijela i svih tjelesnih težina mogu imati celulit.

Kako se točno celulit razvija nije u potpunosti poznato, ali njegov nastanak svakako se može pripisati nekim poznatim faktorima:

  • Spol – žene imaju celulit u puno većoj mjeri nego muškarci
  • Genetika – brzina metabolizma, distribucija potkožnog masnog tkiva, cirkulacija
  • Životni stil – zdravi životni stil umanjuje šanse za celulitom
  • Hormoni – više estrogena, više celulita
  • Dob – koža s godinama postaje tanja i gubi elastičnost
Naranča, metar, celulit, ilustracija

Može li se ukloniti?

Ne postoji niti jedna terapija koja će vam ukloniti celulit, ali on se itekako može umanjiti. Savjetujemo vam da promijenite način života – postanite aktivniji, smanjite stres i pobrinite se za dobar san. Uvedite laganu tjelesnu aktivnost, duge šetnje ili jogu. Što god da vam najviše odgovara, nitko ne kaže da morate u teretanu pet puta tjedno. Probajte jesti raznovrsnu hranu, a možete pripaziti da ona ima niži udio masti u svom sastavu.

Savjetujemo vam i redovite masaže i njegu vaše kože. U tome vam itekako može pomoći Uljni macerat bršljana koji će prodrijeti u vašu kožu. Zahvaljujući aktivnim sastojcima saponinima, razgradit će celulit puno bolje od kofeina koji je najpoznatiji po svom anticelulitnom učinku.

Macerat bršljana primjenjuje se i za poboljšanje cirkulacije, što je jako važno u borbi s dosadnim celulitom. Zato vam možemo čak savjetovati da pokušate s korištenjem Apimelove Pčelinje masti koja potiče perifernu cirkulaciju te hrani i hidratizira vašu kožu.

Vaša koža će biti elastičnija te redovitim korištenjem macerata bršljana i hidratantne pčelinje masti, celulit će biti manje vidljiv.

U Bio-oazi zdravlja savjetujemo

S obzirom da je celulit metabolički problem, savjetujemo vam da u svoju prehranu uvrstite sljedeće proizvode:

Detoks MF kapsule eliminiraju simptome svakodnevne izloženosti toksinima i kemikalijama. Opskrbit će vaše tijelo zdravim nutritivnim tvarima i vratit će prirodnu ravnotežu vašem organizmu. Isto tako, ako želite ubrzati svoj metabolizam, s B!TONIC Green metabolism kapsulama nećete pogriješiti.

Ako ste se odlučili za promjenu prehrane i načina života, savjetujemo vam da isprobate tablete Diurerbe forte.

S ovim tabletama nadoknadit ćete minerale koji se gube pri povećanom izlučivanju tekućine iz organizma. Itekako su prikladne za primjenu kod redukcijskih dijeta, anticelulitnih tretmana i tretmana za mršavljenje. Kako bi se riješili celulita, jako je bitna dobra cirkulacija. U tome će vam pomoći Vitalven kapsule.

Ove kapsule obogaćene su C vitaminom, gotu kolom, kokotcem, borovnicom te Pycnogenolom. Uvelike će vam pomoći kod problema s perifernom cirkulacijom, a samim time i s dosadnim celulitom.