Blog

Alergije na sunce

Polako ali sigurno stigli su nam blistavi i sunčani dani. Mnogi od nas jedva su dočekali taj izravni kontakt sa suncem i smjelo izložili što veću površinu kože kako bi upili visoko vrijedne dobrobiti sunčevih zraka poput vitamina D3. Neki ljudi ostali su ipak pokriveni i bojažljivo  se skrivajući ispod suncobrana i šešira.

Nije ni čudo, jer znamo da sunce može imati i svoju tamnu stranu. Razne vrste alergija mogu biti manifestacija prekomjernog ili neopreznog izlaganja suncu.

Dobro je znati da blaži slučajevi alergija se mogu riješiti bez lijekova, dok teži slučajevi mogu zahtijevati steroidne kreme ili tablete. Dobar način prevencije može se odnositi na zaštitnu odjeću i izbjegavanje kritičnog vremena izlaganja suncu (10h – 17h).

Kako bi ipak dopustili sebi da bezbrižnije šetamo po plažama i nerazmišljajući o zaklonima možemo si pomoći dodacima  koji će izvrsno nahraniti kožu i štititi nas od štetnog utjecaja zračenja.

ALMAGEA SUN LOVE

  • Sadrži antioksidanse od kojih je najpoznatiji astaksantin. Osim vitamina i elementa u tragovima selena, Almagea se pobrinula nahraniti našu kožu dragocjenim uljima iz sjemenki argana i sjemenki ulja borača

S obzirom da većina tegoba proizlaze iz opterećene jetre i već nam je svima poznata poveznica između pravilnog rada jetre i ljepote kože  Soria Natural sveobuhvatno je dala rješenje zaštite:

GUALAVIT

Ovakav proizvod preporučljiv je kod osoba raznih oblika dermatoza pa čak i kod vitiliga i psorijaze. Ekstrakt tropske paprati u vrlo visokoj koncentraciji štite kožu od štetnog djelovanja sunca, dok ekstrakt kele, čička i maćuhice pročišćavaju i ozdravljuju izgled kože.

Kad govorimo o oralnoj upotrebi zaštite, nezaobilazno bi bilo spomenuti i

 HELIOCARE 360°

Takva zaštita djeluje odmah i nije potrebno nekoliko mjeseci prije pripreme i doziranja kako bi smo spremni dočekali ljeto. Kombinacija je već spomenute biljke tropske paprati (P. Leucotumos) i antioksidansa. Onaj tko još nije čuo za ovaj brand u svrhu zaštite od štetnog djelovanja sunčevog zračenja, bilo bi dobro da pogleda njihov asortiman. Proizvodi su zanimljivi čak i  jer osim zaštite od UVA/UVB zraka u jednom proizvodu dobivamo još jednu dimenziju zaštite od tzv. plavog svijetla i infra crvenih zraka.

Zanimljivo, zar ne? Kompletna zaštita sve u jednom proizvodu.

Kada nekim osobama ipak nije dovoljna oralna zaštita tada možemo pokušati i s kremama koje sadrže visoke SPF faktore, te također nude cjelokupnu zaštitu. Neki od njih za koje smatramo da ih je vrijedno spomenuti su: