Biljna ljekarna Zagreb
Biljna ljekarna Zagreb
Zatvori

Željezo 30 kapsula, Herba Croatica

64,00 kn

Željezo prirodnog podrijetla u obliku koji ne izaziva probavne ni želučane probleme.

Sadrži vitamin C, B12, B6, folnu kiselinu, bakar i prirodne spojeve iz liofilizirane cikle, kupine i višnje.

Opis

Sadrži željezo u obliku keliranog, organskog kompleksa željezovog pidolata prirodnog podrijetla. Visoku bioraspoloživost i maksimalnu apsorpciju osigurava lako probavljiv oblik keliranog željeza uz dodatak vitamina C, B12, B6, folne kiseline, bakra te limunske kiseline i fruktoze iz liofiliziranih namirnica. Ne uzrokuje probavne tegobe i mučnine.

  • Pridonosi smanjenju umora i iscrpljenosti
  • Normalnom stvaranju crvenih krvnih stanica i hemoglobina
  • Normalnom transportu kisika u tijelu

Željezo

Željezo je jedan od najrasprostanjenijih metala u prirodi – u zemljinoj kori ima ga 4,7%. Taj mekani metal, srebrno bijele boje, najčešće se nalazi u rudama, a rijetko se nalazi u čistom agregatnom stanju.

Željezov pidolat

Željezo se nalazi u obliku organskog kompleksa – željezovog pidolata, prirodnog porijekla, koji osigurava da željezo ne reagira sa drugim nutrijentima i ne gradi teško topljive komplekse te je time osigurana relativno velika bioraspoloživost i apsorpcija željeza.

Vitamin C

Kako bismo povećali apsorpciju željeza, preporuča se uzimanje dodatka vitamina C ili kombiniranje uz hranu bogatu vitaminom C. Glavni problem je što je ta hrana najčešće sezonskog karaktera, pa je u zimskim mjesecima često teško doći do nje.

Bakar

Bakar je mikroelement koji ulazi u sastav mnogih enzima. Potreban je za za ugradnju hemoglobina u crvene krvne stanice, pridonosi normalnom funkcioniranju živčanog sustava i zaštiti stanica od oksidativnog stresa. Nedostatak bakra može prouzrokovati slabokrvnost, jer nedovoljna količina bakra izaziva lošu apsorpciju željeza i smanjenje broja krvnih zrnaca.

Vitamin B12 i folna kiselina

Vitamin B12 i folna kiselina su vitamini iz kompleksa B skupine koji su važni za sintezu DNA i proizvodnju crvenih krvnih stanica u koštanoj srži. Nedostatak vitamina B12 i/ili folne kiseline dovodi do abnormalne diobe stanica u koštanoj srži koji rezultira velikim brojem nezrelih crvenih krvnih stanica nazvanih megaloblastima koji nisu u mogućnosti da na odgovarajući način prenose kisik.

Vitamin B6

Vitamin B6, piridoksin je jedan od B vitamina neophodnih za pravilno funkcioniranje metabolizma aminokiselina (proteina), šećera i masti, kao i za normalno stvaranje crvenih krvnih stanica. Svi vitamini B grupe ili kako se često nazivaju kompleks B vitamina, omogućuju da se iz šećera oslobađa energija. Zajedno sa vitaminom B12 i folnom kiselinom, vitamin B6 kontrolira nivo homocisteina u krvi - aminokiselina čije su vrijednosti u krvi povećane kod srčanih oboljenja.

Cikla

Cikla je korjenasto povrće upečatljive tamno crvene boje koje se često konzumira tijekom cijele godine. Ova omiljena, dostupna i nadasve zdrava namirnica najčešće se povezuje s povoljnim utjecajem na imunitet, a jedan je od najpoznatijih narodnih lijekova za slabokrvnost.

Kupina

Provedenim istraživanjima znanstvenici su došli do zaključka da kupine pomažu ljudskom tijelu na puno načina, od toga da su korisne kao izvori vitamina i minerala, sve do sastojaka koji pomažu u borbi protiv kancerogenih bolesti.

Višnja

Poput ostalog voća, višnje su siromašne mastima i kalorijama, a obogaćene su vitaminima i mineralima poput vitamina C, vitamina B i kalija. Višnje sadrže biljni pigment koji je moćni antioksidant u prevenciji srčanih oboljenja i tumora.

Način primjene:

Odrasli, trudnice i dojilje uzimati jednu (1) kapsulu dnevno ili po preporuci liječnika..

Količina: 30 kapsula

Sastav

Sastav: Kalcijev L-askorbat, željezov L-pidolat, liofilizirani plodovi kupine i višnje, liofilizirani korijen cikle, emulgator: mikrokristalična celuloza, bakrov bisglicinat,  piridoksin hidroklorid, pteroilmonoglutaminska kiselina, cijanokobalamin, tvari protiv zgrudnjavanja: magnezijeve soli masnih kiselina i silicijev dioksid; celulozna kapsula.

usercartmagnifiercrossmenu