WEB TRGOVINA - LJEKARNA I BIO DROGERIJA

Vitamin K2 -menakinon -7 – Natural Elements -120 kapsula

110.00 kn

Vitamin K2 odgovoran je prvenstveno za snažnu koštanu strukturu. Aktivira protein osteokalcin. Ako je u tijelu prisutna velika količina neaktiviranog osteokalcina, povećava se rizik od prijeloma kostiju, jer se smanjuje gustoća kostiju. Ako je sadržaj vitamina K2 u tijelu prenizak, tada se ne može prenijeti dovoljno kalcija u kosti. Rizik od osteoporoze značajno se povećava.
– omogućava normalno zgrušavanje krvi
– pomaže kod očuvanja zdravih kostiju
– doprinosi održavanju normalnih kostiju
– podržava zdravlje arterija i kardiovaskularnog sustava

  

Vitamin K2 nije odgovoran samo za zdrav rast kostiju, već osigurava čiste krvne žile. To se postiže aktivacijom takozvanih Gla proteina, koji vežu višak kalcija, osiguravajući da se kalcij ne taloži u arterijama, gdje nakupljanjem može uzrokovati ozbiljan kardiovaskularni rizik. Zdravlje srca i krvožilnog sustava značajno se poboljšava zdravom razinom vitamina K2 u tijelu. Osim toga, važan je prijenosnik elektrona za mitohondrije, normalizirajući proizvodnju ATP-a, važne i središnje molekule energije u ljudskom tijelu.
Vitamini K2 se međusobno razlikuju. Postoji razlika bočnih lanaca u MK4, MK7 ili MK9, a prostorni raspored varira između cis i trans varijante. Najučinkovitiji, prema reprezentativnim studijama, je menakinon-7 ili MK7. Kod njega je utvđena najveća bioraspoloživost. Osim toga, topiv je u mastima i najduže se zadržava u ljudskom krvotoku, pri čemu razvija najbolji mogući učinak. U kombinaciji s drugim vitaminima, može se negativno utjecat na K2, stoga nudimo pripravak vitamina K2 u vlastitom obliku.
Vitamin K ima sposobnost aktiviranja određenih proteina. Oni uključuju faktore koagulacije, osteokalcin i Gla proteine. K2 je napravljen od K1, a pretvara se u K2 fermentacijom, koja se događa kod zdravih ljudi u crijevima. Vitamin K2 odgovoran je prvenstveno za snažnu koštanu strukturu. Aktivira protein osteokalcin.<br>

Sastav

Sastojci                          Dnevna doza 1 kapsula                   RDA%
Menakinon-7                              200µg                                     267%

* Preporučeni dnevni unos
Sastav:Tvar za povećanje volumena: Mikrokristalna celuloza, Kapsula: HPMC (Hidroksipropil metil celuloza), Menakinon-7<
        
120 kapsula, 24g 

 Preporuke:
Odrasli, 1 kapsula dnevno  uz obrok.
Dnevna doza ne smije se prekoračiti.
Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

Djelovanje

– ključan u razvoju kostiju
– promiče gustoću i čvrstoću kostiju
– podržava zdravlje arterija i kardiovaskularnog sustava
– podržava pravilan imunološki odgovor
– podržava zdravlje prostate
– podržava zdravlje kostiju
Updating…
  • Nema proizvoda u košarici