Biljna ljekarna Zagreb
Zatvori

Sangreen Ultra Strong Kurkumin BCM-95 500mg, 60 kapsula

239,00 kn

  • djeluje kao snažan antioksidans
  • koristi se za probleme s dispepsijom (lošom probavom), nadutošću i meteorizmom (vjetrovi) te za probleme s jetrom
  • 100% prirodna patentirana i standardizirana formulacija
  • klinički dokazano da u krv donosi do 7 puta više bioaktivnih kurkumionoida od ostalih standardnih proizvoda kurkume

Opis

Kurkuma djeluje kao snažan antioksidans i ima protuupalna svojstva a ayurvedska medicina je smatra izuzetno ljekovitom biljkom.
Povijest kurkume seže u daleku prošlost, a učestalost njezine primjene u tropskim krajevima Azije ne jenjava već nekoliko tisuće godina. U Indiji su je smatrali svetom biljkom, a u nekim krajevima vjerovali su da ima čudesnu moć te su je nosili zbog zaštite od zlih duhova. U zemljama Dalekog Istoka, posebno Indije i Kine, tradicionalno ima široku primjenu u prehrani, kozmetici te ayurvedskoj, kineskoj i tibetanskoj medicini.
Kurkuma se stoljećima koristi za probleme s dispepsijom (lošom probavom), nadutošću i meteorizmom (vjetrovi) te za probleme s jetrom. Moderna fitoterapija kurkumu preporuča kod otežanog lučenja žuči jer djeluje kao koleretik (stimulira lučenje žuči) i kolagog (stimulira pražnjenje žučne vrećice)! Zbog toga je kurkuma idealna biljka za probleme sitnih kamenaca u žuči i probleme sa žučnom vrećicom "muljevitog sadržaja" kako to liječnici znaju opisati, no takav tretman se provodi po liječničkom kontrolom!
Kurkuma je odavno poznata po slaboj apsorpciji te zahtijeva visoke doze od 8 g do 12 g dnevno za postizanje željene razine u krvi.
BCM-95® je 100% prirodna patentirana i standardizirana formulacija za koju je klinički dokazano da u krv donosi do 7 puta više bioaktivnih kurkumionoida od ostalih standardnih proizvoda kurkume.
Način primjene
Jedna kapsula 1-2 puta na dan nakon obroka.
Upozorenje: Ne preporuča se kod bolesti žučnog mjehura i žučnih kamenaca. Osobe koje uzimaju antikoagulanse trebaju prije uzimanja potražiti savjet liječnika ili ljekarnika.
usercartmagnifiercrossmenu