Biljna ljekarna Zagreb
Biljna ljekarna Zagreb
Zatvori

MUMYO (MUMIJO) 60 Kapsula

156,00 kn (20,70 €)

MUMIE je prirodna smola koja se skuplja iz pukotina u pećinama teško pristupačnih planinskih predjela (na visini preko 2500m) u oblasti Pamira, Altaja i Himalaja. U periodu visokih ljetnjih temperatura "cijedi" se iz stjena u vidu smole. Zbog toga ga nazivaju gorska krv, crni vosak, kameni vosak, planinske suze. MUMIE predstavlja najsloženiji kompleks prirodnih supstanci kao što su minerali, aminokiseline, vitamini, te čitav niz mikro i makro elemenata u organskom obliku koji ljudski organizam može u potpunosti da iskoristi. MUMIE u organizmu ne djeluje svojim pojedinačnim elementima, nego snagom sinergije uzajamnog djelovanja tih elemenata, zato što se svi ti elementi međusobno koordiniraju i nadopunjuju, čime pojačavaju ukupni efekt.

Opis

U pećinama visokog gorja u središnjoj Aziji nalazimo Mumyo kao nakupine tamno smeđe ili crne smole. Mumyo predstavlja najsloženiji kompleks prirodnih biološki aktivnih tvari kao što su aminokiseline, vitamini, minerali te cijeli niz mikro i makro elemenata u obliku koji je iznimno lako dostupan tjelesnim stanicama za apsorpciju.

  • organizam brani od raznih infekcija (imunostimulator)
  • ubrzava regeneraciju i zacjeljivanje rana
  • jak antioksidans
  • pomaže jetri pri eliminaciji toksina iz tijela
  • djeluje protuupalno
  • pomaže kod oštećenja srčanog mišića
  • pomaže kod raznih alergija

Mumyo sadrži prirodne steroide, fospolipide, eterična ulja i mnoge druge tvari. Mumyo je tisućljećima poznat starima narodima koji su ga koristili kao pomoć kod raznih bolesti i poremećaja, no tek su brojne znanstvene i kliničke studije vođene od pedesetih godina prošlog stoljeća dokazale njegova ljekovita svojstva. Mumyo pripada skupini tzv. adaptogena odnosno posebnih tvari i biljaka koje pomažu organizmu da se bolje prilagodi na povećane zahtjeve kao što su prekomjeran stres, negativni utjecaji zagađenja okoliša itd.
Mumyo sadrži skoro nevjerojatno izbalansiran kompleks prirodnih aktivnih tvari. Njegova ispitivanja pokazuju prisutnost više od 70 kemijskih elemenata i grupa biološki aktivnih supstanci.
U sastav Mumyja ulaze: 28 kemijskih elemenata, 30 makro i mikro elemenata, 10 različitih metalnih oksida, 12 aminokiselina (asparginska kiselina, glutamin, glicin, lizin, fenilalanin, tirozin, valin, leucin, metionin, arginin itd.), vitamini B1, B6, B12, C, A, P, E. Od minerala najzastupljeniji su kalcij, natrij, kalij, magnezij, aluminij, željezo, mangan, cink, jod, selen, kobalt, fosfor, krom, bor, vanadij, te ostali minerali u tragovima. Fosfolipidi, prirodni steroidi i steroli, kompleksi polifenola, citrini, terpenoidi, organske masne kiseline, alkaloidi, eterična ulja.

Uzima se 1-3 tablete dnevno. Uzimati u razdoblju od 25-30 dana. Primjenu ponoviti nakon stanke od tjedan dana. Kod kroničnih bolesti potrebno je primjeniti najmanje 3-4 takvih ciklusa. Mumyo se uzima najmanje pola sata prije obroka kao obična tableta ili se može otopiti u malo vode.
Pakiranje: 60 tableta
U svrhu poboljšanja kvalitete života te prevencije bolesti, Mumyo se uz propisane stanke može uzimati kroz duga vremenska razdoblja.

Možda će vam se također svidjeti…

usercartmagnifiercrossmenu