Biljna ljekarna Zagreb
Biljna ljekarna Zagreb
Zatvori

Ashwagandha 90 kapsula - Natural Elements

249,00 kn

Ashwagandha (lat.Withania somnifera), poznata još kao indijski ginseng u stanju je pozitivno djelovati na cjelokupno mentalno zdravlje.
Pozitivno djeluje kod umora, iscrpljenosti, anksioznosti i depresije.

Opis

Ashwagandha (lat.Withania somnifera) ubraja se u obitelj Pomoćnica (Solanaceae). Jedna je od najvažnijih biljaka koja se preko tri tisuće godina koristi u prirodnoj ajurvedskoj medicini. Glavni  i najvažniji bioaktivni sastojci, koji određuju učinkovitost biljke, su vitanolidi, zatim njihovi glikozidi i alkaloidi, koji imaju pozitivne učinke u smanjenju fizioloških i psiholoških faktora stresa.
Ekstraktu biljke pripisano je  pozitivno djelovanje  na GABAA receptore. Kako ključnu ulogu kod strahova i anksioznosti igra upravo ƴ-aminobuterna kiselina (GABA), koja je jedan od glavnih inhibitornih neurotransmitera u središnjem živčanom sustavu, ashwagandha ekstrakt  u stanju je pozitivno djelovati na cjelokupno mentalno zdravlje.
Više je studija dokazalo da ekstrakti biljke imaju pozitivan utjecaj i na kardiovaskularni i na respiratorni sustav. Snažan je antioksidans te ima široki spektar djelovanja, a prednosti suplementiranja su mnogobrojne. Originalno iz Indije, s optimalnom biološkom raspoloživošću te udjelom vitanolida od 2,5%.
Koristi se kao adaptogen, što u slučaju problema sa štitnjačom znači da ima pozitivan učinak na lučenje hormona u oba smjera - ako štitnjača proizvodi previše hormona, ashwagandha inhibira njihovo formiranje, a ako proizvodi premalo, ashwagandha potiče njihovo stvaranje. Nedavna istraživanja pokazuju da ashwagandha uglavnom stimulira proizvodnju hormona štitnjače, tj. da ima blagotvoran učinak samo u slučaju premale proizvodnje hormona štitnjače (Hypothyrosis). U slučaju prevelike proizvodnje hormona, ashwagandha može samo pogoršati situaciju.
Sadržaj  1 kaps. %PU*
Ashwagandha ekstrakt 500mg **
*   Preporučeni dnevni unos
**  Preporučeni dnevni unos nije utvrđen
90 kapsula, 56g

Preporuke:
Odrasli, 1 kapsula dnevno  uz obrok.

Sastav:
Ashwagandha (lat. Withania somnifera) ekstrakt, Kapsula: HPMC (Hidroksipropil metil celuloza)

usercartmagnifiercrossmenu