Biljna ljekarna Zagreb
Biljna ljekarna Zagreb
Zatvori

5 FLOWERS BACH CVJETNA ESENCIJA (Bachove kapi u spreju) 20ML

104,00 kn (13,80 €)

Dr. Edward Bach je za pomoć u hitnim slučajevima koristio pet cvjetnih sastojaka (bachove kapi). Ta kombinacija koja je i danas u upotrebi kao Bachove kapi ili sprej, mnogima je poznata pod nazivom “rescue remedy”. Dr. Bach je, tako kaže priča, ovaj "pripravak za hitnoće", prvi put koristio tridesetih godina prošlog stoljeća. Tada je ribaru spašenom od brodoloma, nakon što je u nesvijesti izvučen na obalu, njime navlažio usne, nakapao iza ušiju i na zglobove ruku, nakon čega se muškarac za kojeg se činilo da mu nema spasa osvijestio.
Djelovanje: djeluju na uspostavljanje emotivne ravnoteže
Primjena: Kapi i sprej pripremljeni po originalnoj Bachovoj recepturi, najčešće se uzimaju u stresnim situacijama: javnih nastupa, nakon svađa, nesreća, prije razgovora za posao, polaganja ispita, u slučajevima uznemirenosti, zabrinutosti, tjeskobe, napetosti ...Bachovi preparati koriste se i za pomoć životinjama u slučajevima kao što su promjena vlasnika ili navika, preseljenje, kod strahova, dominantnog ponašanja, opsesivnog ponašanja kad se životinja primjerice previše čisti, ako je životinja bila zlostavljana ili je doživjela neku traumu. Cvjetne esencije pomažu i biljkama kad nisu zalivene na vrijeme, nakon presađivanja, rezanja listova.

Opis

 Dr. Edward Bach je za pomoć u hitnim slučajevima koristio pet cvjetnih (bachove kapi) sastojaka. Ta kombinacija koja je i danas u upotrebi, mnogima je poznata pod nazivom “rescue remedy”. Dr. Bach je, tako kaže priča, ovaj "pripravak za hitnoće", prvi put koristio tridesetih godina prošlog stoljeća. Tada je ribaru spašenom od brodoloma, nakon što je u nesvijesti izvučen na obalu, njime navlažio usne, nakapao iza ušiju i na zglobove ruku, nakon čega se muškarac za kojeg se činilo da mu nema spasa osvijestio.
Bachove kapi djeluju na uspostavljanje emotivne ravnoteže
Primjena: Bachove kapi i sprej pripremljeni po originalnoj Bachovoj recepturi, najčešće se uzimaju u stresnim situacijama: javnih nastupa, nakon svađa, nesreća, prije razgovora za posao, polaganja ispita, u slučajevima uznemirenosti, zabrinutosti, tjeskobe, napetosti ...Bachovi preparati koriste se i za pomoć životinjama u slučajevima kao što su promjena vlasnika ili navika, preseljenje. Kod strahova, dominantnog ponašanja, opsesivnog ponašanja kad se životinja primjerice previše čisti, ako je životinja bila zlostavljana ili je doživjela neku traumu. Cvjetne esencije pomažu i biljkama kad nisu zalivene na vrijeme, nakon presađivanja, rezanja listova.

Dr. Bach je pripremao svoje cvjetne esencije koristeći dvije jednostavne metode.

Metoda sunca podrazumijeva da se cvijet biljke odvoji i posloži u staklenu zdjelu napunjenu vodom – najčišćom koja je dostupna, po mogućnosti iz obližnjeg izvora, koja se zatim ostavi na suncu, pod vedrim sunčanim nebom, tri sata.

Metoda kuhanja, koju je uglavnom koristio za tvrđe, drvenaste biljke , podrazumijeva da se cvjetovi, stabiljke i grančice polože u lonac te se stave kuhati pola sata.
Ove dvije metode se koriste i danas u Bachovom centru, Mount vernon. Tako spremljene esencije se miješaju s brendijem u omjeru 50/50 kako bi se pripremila matična tinktura.

 Dr. Bach je vjerovao da postoji direktna veza između emocija i zdravlja. “Bolest je način sređivanja mentalnih stavova”, napisao je kolegi 1930. godine. I zaista je svakodnevni život pun primjera kako misli, osjećaji i uvjerenja mogu imati neposredne fizičke posljedice.

Ništa u prirodi nas ne može povrijediti dok smo sretni i u harmoniji, nego upravo suprotno, cijela priroda je tu za našu upotrebu i nama na uživanje.

Pakiranje: sprej u pakiranju od 25 ml
Doziranje: Da bi dobili jednu dozu potrebno je dva puta pritisnuti raspršivač izravno u usta svakih 5 minuta dok se postigne željena smirenost. Preparat ne sadrže gluten.

Napomena: Bachove kapi su potpuno prirodne, nema kontraindikacija za njihovu upotrebu, njima se ne može predozirati. Ne stvaraju ovisnost te se mogu koristiti s lijekovima i drugim vrstama terapije. Djeluju na uspostavljanje emotivne ravnoteže, stavljajući naglasak na jednostavnost, nepostojanje rizika i ne toksičnost. Bachove kapi ne tretiraju direktno niti jednu bolest, simptom ili fizičku nelagodu. Nisu lijek i ne zamjenjuju medicinsku terapiju koju je prepisao liječnik.

 

Sastav

Bachove kapi ili sprej od pet esencija koje čine Recue Remedy:
Star of Bethlehem (Ptičje mlijeko) – omogućava opuštanje i smirivanje, za šok mentalni ili fizički.
Rock Rose (Sunčanica) – za doživljaj užasa i panike u situacijama kada se čini da nema nade. Sunčanica pruža mentalnu snagu, da lakše ovladamo teškom situacijom i iz krizne situacije pronađemo izlaz
Clematis (Pavitina) – za osjećaj slabosti, vrtoglavice i nesvjestice, pa i za stanje kome.
Impatiens (Nedirak) – za jaku uznemirenost i uzbuđenje.
Cherry Plum (Višnja) – za napad histerije i gubitak samokontrole. Višnja sprečava gubitak kontrole uma nad fizičkim postupcima i ne dopušta da nagon bude brži od razuma.
Upotreba:Da bi dobili jednu dozu potrebno je dva puta pritisnuti raspršivač izravno u usta svakih 5 minuta dok se postigne željena smirenost.

Možda će vam se također svidjeti…

usercartmagnifiercrossmenu