Biljna ljekarna Zagreb
Biljna ljekarna Zagreb
Zatvori

Med Cim - Cim Matičnjak

77,00 kn (10,22 €)

Funkcionalni med Cim-Cim krije kombinaciju kakaa, cimeta i rogača čime naša nepca podsjeća na medenjake.

Opis

Med kojemu su dodane sjemenke i ljekovito bilje brza je i nutrititivno bogata „bomba“. Brza, jer obiluje fruktozom i glukozom - šećerima koji najbrže potiču probavu i apsorpciju aktivnih tvari u krv. Nutritivna jer sadrži široki spektar mikro i makro-nutrijenata i raznih zaštitnih biološki aktivnih spojeva.

Dokazana su brojna i vrijedna nutritivna svojstva sjemenki; isto tako dokazano je da je bilje u medu na sigurnom, zaštićeno od oksidacije. Traje dulje, ne gubi blagotvorna svojstva, a povrh svega zajedništvo u medu podiže pozitivan sinergijski učinak. Prirodni je proizvod, jednostavan i brz zalogaj, visoke nutritivne vrijednosti i s vrlo konkretnim i mjerljivim djelovanjem.

Matičnjakov med sa hrvatskih pašnjaka Žumberačkog gorja dobiven na najprirodniji mogući način, bez služenja sintetičkim dodacima u uzgoju pčela.

Sastav

Nazivaju ga kraljem začina s razlogom jer su nam kuhinjski ormarići nezamislivi bez jednog od najstarijih prepoznatljivih mirodija - cimeta, pogotovo u blagdansko vrijeme. Zimi ga rado dodajemo u napitke ili kolače, ali zašto ga ne probati i u kombinaciji sa medom?! Cejlonski cimet kojeg koristimo u ovom funkcionalnom medu prepun je antioksidansa i fenola, a uz masti, ugljikohidrate i proteine bogat je dijetalnim vlaknima te mineralima manganom, željezom, kalcijem, bakrom i cinskom i vitaminima C, K, B-6 i B-2. Zdravo, ukusno i mirisno upotpunjuje Vaš dom te dodaje onaj poseban osjećaj blagdanskog ozračja.

Sirovi kakao bogat je izvor esencijalnih masnih kiselina i vlakana, te magnezija, željeza i kroma. Anandamid koji je pronađen samo u navedenom kakau je veoma sličan endorfinu koji ljudsko tijelo prirodno otpušta nakon vježbanja, što znači da se njegovim djelovanjem javlja osjećaj sreće i zadovoljstva. Zanimljivost je ta da sadrži također visoku koncentraciju antioksidanata, čak 621 puta više od svima nam poznate aronije. Kuhanjem i obradom sirovina gubi vrijedne sastojke, a ovdje je sačuvana i sigurna u svom izvornom obliku. Med je najbolji prirodni medij s kojim dobivate ukusnu i zdravu poslasticu.

Rogač je izvrsna zamjena za čokoladu, a istovremeno ima mali udio masti, dok je bogat pektinom i proteinima te sadrži vitamine A, B, B2, B3, D i minerale kalcij, fosfor, kalij i magnezij. Prah rogača kojeg koristimo dobiva se od sušenih mahuna koje se potom melju, a doprinose pripravku na bazi meda, samim time i našem zdravlju te pobuđivanju ugodnog blagdanskog mirisa i okusa sjećanja na kolače iz djetinjstva.

Možda će vam se također svidjeti…

usercartmagnifiercrossmenu