Biljna ljekarna Zagreb
Biljna ljekarna Zagreb
Zatvori

Mačja Kandža kapsule – Cat’s claw - Bioandina

109,00 kn (14,47 €)

BIOANDINA

Mačja kandža (cat’s claw) dodatak je prehrani čiji je primarni sastojak  kombinacija atomiziranog ekstrakta i praha kore stabljike mačje kandže (Unicaria tomentosa).

Opis

Bioandina mačja kandža kapsule mješavina su praha i atomiziranog ekstrakta kore stabljike mačje kandže (Unicaria tomentosa), prema stoljetnoj recepturi zbog dobivanja najboljeg omjera postotka oksindol alkaloida.  Atomizacija je proces sušenja raspršivanjem, gdje se raspršuje tekućina (ekstrakt) u sitne kapljice koje se miješaju s vrućim zrakom u komori za sušenje. Prašak dobiven atomizacijom ima bolja svojstva od ishodnih suhih tvari, čestice su homogeniziranije, bolje topive  i imaju bolja morfološka svojstva. Atomizacijom se također postiže i veća stabilnost proizvoda te se osigurava jednostavnija primjena i poboljšava terapijski ishod uz minimaliziranje nuspojava.

Mačja kandža (Unicaria tomentosa) iz porodice Rubiacea (broćike) je ljekovita autohtona biljka gorja peruanske Amazone. Tradicionalno je poznata kao „peruanska loza koja daje život“. Ime je dobila zbog trnova na stabljici koji asociraju na mačju kandžu. Na rast biljke utječe plodnost zemljišta koje je bogato organskim materijalom i specifičnim elementima (N,P, K, Ca, Mg). Uz ph u rasponu od 5,3-6,1 na područjima primarnih šuma i obalama vodotoka, na visinama 500-750 m nadmorske visine. Već više od 2000 godina indijanci Ashaninca  tradicionalno su primjenjivali koru mačje kandže kao protuupalno sredstvo.

Upute za upotrebu: Preporučuje se popiti jednu do dvije kapsule dnevno uz obrok ili čašu vode.

Upozorenje: Nije namijenjeno trudnicama i dojiljama. Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom.

 

Sastav

Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi (= 2 kapsule):
Prah kore stabljike mačja kanžda…………………440mg
Atomizirani ekstrakt kore mačje kandže…….160 mg
sadrži 5 % oksinodol alkaloid……………….…7,5 mg

Neto količina: 60 kapsula (= 20,3 g)

Sastojci: Prah kore mačje kandže (unicaria tomentosa), atomizirani ekstrakt kore mačja kandža (unicaria tomentosa) koji sadrži 7,5% oksinodol alkaloida.

Možda će vam se također svidjeti…

usercartmagnifiercrossmenu