Biljna ljekarna Zagreb
Biljna ljekarna Zagreb
Zatvori

Bioandina Crna Maca Prah 30x5g. želatizirana

189,00 kn

Može se slobodno prozvati “macom za muškarce”, ali i “energetskom macom”. No, mogu je koristiti i žene i muškarci, a ponajprije osobe izložene većem stresu i obavezama. Blažeg je karameliziranog okusa te tamnije boje, no naziv “Crna Maca” je dobila jer je sam korijen mace – crn.
Želatinizirana (gelatinised) crna maca preporučuje se:

  • TRADICIONALNI AFRODIZIJAK
  • PLODNOST KOD MUŠKARACA (za žene preporučamo Crvenu Macu)
  • MENTALNI FOKUS I KONCENTRACIJA
  • ADAPTACIJA NA STRES
  • RASPOLOŽENJE
  • SPORT
  • SNAGA I IZDRŽLJIVOST

Opis

CRNA MACA jedna je od tri vrste peruanske mace, koja se u odnosu na ostale dvije vrste ne razlikuje samo svojom bojom, već i biokemijskim sastavom. Najrjeđa je sorta mace koja čini samo 10% ukupne žetve.
Bioandina Crna Maca je želatinizirana (aktivirana – spremna za konzumaciju) te uz sve ostale dobrobiti koji se dobivaju sa procesom želatinizacije, 4 puta je nutritivno kocentriranija od praha sirove (raw) crne mace koji možete pronaći na tržištu.
U odnosu na žutu, crna maca ima veću koncentraciju macamida – specifičnih kemijskih sastojaka koji uz macaene omogućavaju njeno blagotvorno djelovanje na zdravlje, organizam, a ponajprije na endokrini sustav. Bioandina maca 100% je prirodan dodatak prehrani!
Kako konzumirati prah Mace?
Za početak treba napomenuti Maca je hrana te se teško možete predozirati, ali… Jedan od čimbenika koje bi trebali uzeti u obzir je Vaša tjelesna težina kada počinjete s konzumacijom Maca praha. Optimalna dnevna doza od 5g preporučuje se za ženske osobe između 55 i 65kg te muške osobe između 70 i 85kg. Preporučujemo da počinjete sa dnevnom dozom od 5g odnosno jedne vrećice te zavisno o tjelesnoj aktivnosti, mentalnom naporu, stresu ili nekom drugom naporu povećavate dozu.
Svaki dan, po mogućnosti u jutarnjim satima, pola sata prije doručka, jednu vrećicu Mace razmutite u soku od naranče, limuna ili omiljenom smoothieu. Deset minuta nakon primjene ne biste trebali uzimati tekućinu ili hranu za učinkovitiju apsorpciju ljekovitih sastojaka..
Bio prah CRNE aktivirane (želatinizirane) Mace pakirana u praktične vrećice od 5g što je ujedno i preporučena dnevna doza.
Sadržaj: 30 vrećica od 5 g
Važno je znati!!!
NE preporučuje se profesionalnim sportašima zbog svog bioaktivnog sastava i rezultirajućeg ergogenog djelovanja što je najbolji primjer stvarnog djelovanja crne aktivirane mace na organizam!!!
Nekoliko istraživanja koja su pokazala da crna maca ima jedinstvena svojstva:
Studija provedena 2009. godine u Peruu pokazala je da crna Maca ima najbolji učinak na povećanje broja i pokretljivosti spermija, kao i za povećanje muškog libida.
Studija iz 2013. godine pokazala je da crna Maca ima pozitivan učinak na spermatogenezu (stvaranje spermija).
Švicarska studija iz 2010. pokazala je da se crna Maca odlikuje zaštitom koštane strukture i sprečavanjem osteoporoze.
Dvije studije iz Kine 2006. i 2011. godine pokazale su da crna Maca pospješuje rast mišića i izdržljivost.
Prethodne studije pokazale da crna sorta mace ima blagotvorne učinke na učenje i pamćenje u pokusnih životinja. Novija studija pokazala je da je crna Maca poboljšala eksperimentalno oštećenje pamćenja inducirano etanolom djelomično zahvaljujući sadržaju polifenolnih spojeva.
Istraživanje koje je provedeno na Farmaceutskom fakultetu u Madridu radi procjene antistresne aktivnosti ekstrakta mace (Lepidium peruvianum chacon) pokazalo je kako je lijek sposoban ublažiti ili čak eliminirati varijacije homeostaze prouzrokovane stresom jer smanjuje ili poništava ulkus uzrokovan stresom, povišene razine kortikosterona, smanjenje razine glukoze i povećanje težine nadbubrežnih žlijezda koje uzrokuje stres. Također eliminira stresom uzrokovano smanjenje slobodnih masnih kiselina u krvnoj plazmi.
Prilikom istraživanja djelovanja mace na ljude ustanovljeno je da je konzumiranje crne Mace rezultiralo poboljšanjem raspoloženja i zdravstvenog stanja, povećanjem razine energije i ublažavanjem simptoma kronične planinske bolesti.
Literatura i studije: NCBI (National Center for Biotechnology Information)

usercartmagnifiercrossmenu