Biljna ljekarna Zagreb
Biljna ljekarna Zagreb
Zatvori

IMUNO MF®, kapsule 30 kom, Herba Croatica

108,00 kn

Za podizanje energije i imuniteta.
Jedna kapsula za dnevne potrebe.

Opis

Sadrži vitamine A, C i E, minerale cink, selen, mangan i bakar, koenzim Q10, ekstrakte sjemenki i pokožice grožđa, ekstrakt lista masline i ekstrakt ploda nara te liofilizirani gel lista barbadenške aloje. Klinički ispitani sastojci koji pomažu organizmu da se bori i obrani. Zahvaljujući aktivnim komponentama iz prirode, hrani stanice imuno sustava kako bi bile u najboljem stanju i spremne za borbu. Siguran je za svakodnevnu upotrebu, tijekom čitave godine.

  • Doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava
  • Doprinosi zaštiti stanica od oksidativnog stresa
  • Doprinosi normalnom metabolizmu stvaranja energije

Mediteranski faktor MF®

Imuno MF® u sebi sadrži ekstrakte biljaka koje su od davnina poznate i potvrđene kao velike riznice antioksidanata, upotpunjene s najjačim saveznicima Mediterana. Mediteranski faktor čine četiri autohtone mediteranske biljke koje svojim djelovanjem potiču prirodnu ravnotežu i jačaju organizam.

Koenzim Q10

Koenzim Q10 ili ubikinon je tvar slična vitaminima i jedna od najmoćnijih tvari u ljudskom tijelu - neophodan je za održavanje svih bioloških procesa u organizmu. Naziv ubikinon izveden je iz latinske riječi “ubiquitus” što znači svugdje prisutan, jer je koenzim Q10 (ubikinon) prirodni sastojak hrane, prisutan u svim stanicama našega tijela.

Vitamin C (kalcijev askorbat)

Vitamin C je u obliku kalcijevog askorbata koji blago djeluje na sluznicu želuca te se preporučuje svima koji imaju problema sa želucem. U ovom obliku se sporije eliminira iz organizma te je na taj način veća njegova iskorištenost.

Vitamin A

Vitamin A čine različiti oblici jednog kemijskog spoja pod nazivom retoična kiselina, a glavno skladište vitamina A u organizmu je jetra. U njoj je pohranjeno 90 % svih rezervi vitamina A.

Vitamin E

Vitamin E obuhvaća osam, po kemijskom sastavu, vrlo sličnih supstanci koje pokazuju i sličnu kemijsku aktivnost, a nazivamo ih još i tokoferoli. Najveću biološku aktivnost pokazuje alfa-tokoferol koji je ujedno i najzastupljeniji te se smatra sinonimom za E vitamin.

Cink

Jedna od najpoznatijih uloga cinka svakako je doprinos normalnoj funkciji imunološkog sustava. Cink utječe na stvaranje i aktivaciju T-limfocita, bijelih krvnih stanica važnih u borbi protiv infekcija, pa se nedovoljan unos cinka negativno odražava na broj i funkciju T –stanica, a samim time i na imunitet.

Selen

Selen je element u tragovima ili mikromineral jer nam je potreban u manjim količinama. Međutim, izuzetno je važan mineral koji je potreban za djelovanje brojnih selen ovisnih enzima (selenoproteina). Naime, funkcija se selena u našem organizmu manifestira upravo kroz selenoproteine, koji imaju brojne funkcije u organizmu, poglavito antioksidativne i protuupalne.

Mangan

Možemo ga pronaći u bubrezima, gušterači, jetri i kostima. Bez obzira na to što ga u tijelu pronalazimo u malim količinama, on je važan za pravilno funkcioniranje organizma. Ima moćna antioksidacijska svojstva i može smanjiti razinu slobodnih radikala.

Bakar

Bakar je jedan od elemenata bez kojih nije moguće stvaranje hemoglobina jer je potreban za ugradnju hemoglobina u crvene krvne stanice. Ovaj mineral je i sastavni dio proteina i enzima, a sudjeluje u mnogim procesima u organizmu uključujući formiranje vezivnog tkiva i funkcioniranje središnjeg živčanog sustava.

Način primjene: Uzimati jednu (1) kapsulu dnevno, po potrebi uz obrok.

Količina: 30 kapsula

Vita D3 Plus 600 I.J. 30 uljnih kapsula

Vitamin D doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava te ima ulogu u procesu dijeljenja stanica. Vitamin E doprinosi zaštiti stanica od oksidativnog stresa.

Uzimati jednu (1) kapsulu dnevno, po potrebi uz obrok.

Sastav

Sastav: Kalcijev L-askorbat, Mediteranski faktor MF® (zaštićena biljna mješavina koja sadrži: ekstrakt sjemenki grožđa, ekstrakt pokožice grožđa, ekstrakt lista masline, ekstrakt ploda nara), emulgator mikrokristalična celuloza, liofilizirani gel lista barbadenške aloje, D-alfa tokoferil sukcinat, cinkov L-pidolat, koenzim Q10, manganov glukonat, retinil acetat, bakrov bisglicinat, L-selenometionin, tvar protiv zgrudnjavanja silicijev dioksid, celulozna kapsula.

usercartmagnifiercrossmenu