Biljna ljekarna Zagreb
Zatvori

VENOVIN 750ML

119,50 kn

ZA ATEROSKLEROZU, ZA TROMBOZU, ZA GANGRENU, ZA KRVNI TLAK, ZA OTVORENE RANE

Venovin sadrži mješavinu ljekovitog bilja sa crnim vinom. Jedinstven je preparat namijenjen kao podrška kardiovaskularnom sustavu i cirkulaciji. Upotreba Venovina može uspješno spriječiti pojavu tegoba kod oslabljene cirkulacije; arterioskleroze, tromboze, gangrene, krvnog prtiska, otvorenih rana.

Opis

VENOVIN NE SADRŽI ALKOHOL, VENOVIN ČUVA VAŠE KRVNE ŽILE

Venovin sadrži crno vino sa mješavinom ljekovitog bilja.
Najnovija istraživanja pokazuju da umjereno konzumiranje crnog vina ima kardio-protektivne učinke.
Crno vino ima više od 600 sastojaka koji u kombinaciji sa mješavinom ljekovitih biljaka POVEĆAVAJU ELASTIČNOST KRVNIH ŽILA. Pored crnog vina u proizvodnji Venovina korištene su biljne sirovine; suhi list i korjen koprive, suhi list matičnjaka, suha cvat nevena, suha herba majčine dušice, suha herba petrovca i suha herba plućnjaka.

Biljne vrste koje ulaze u sastav Venovina sadrže resveratrol, tanin, flavonoide, eterična ulja, fenole, katehine, fitosterole, vitamine i druge kemijske spojeve.

"U predkliničkim ispitivanjima za resveratrol je utvrđeno da zaustavlja aktivnost raznih upalnih enzima in vitro. Kod arteroskleroze dolazi do upalnih procesa pri čemu se stvara plak na stijenci arterija. I povećava se rizik od infarkta miokarda. Za resveratrol je utvrđeno da inhibira ekspresiju adhezijskih molekula na kultiviranim endotelnim stanicama.
Proliferacija vaskularnih stanica glatkih mišića igra značajnu ulogu u nastanku hipertenzije, arteroskleroze i stenoze. I kod ovih pojava resveratrol sprečava suženje krvnih žila kod eksperimentalnih životinja.
Supstance kao što su proantocijanidi, kvercetin i reservatrol naročito su zastupljeni u crnom vinu i imaju ulogu zaštitnika koronarnih žila. Sprečavaju oksidaciju kolesterola i utječu na porast lipoproteina visoke gustoće  u krvi (HDL) koji se smatraju pozitivnim regulatorom masnoće u krvi.
Jedna stručna studija sprovedena u Španjolskoj pokazala je sniženje krvnog pritiska kod osoba koje su svakodnevno tokom mjesec dana uzimale bezalkoholno crno vino. Znanstvenica Gema Civa-Blanc, koja je vodila stručnu studiju, sa Univerziteta u Barseloni. Zaključila je da bi konzumiranje bezalkoholnog crnog vina moglo imati značajan učinak kod liječenja blažih oblika hipertenzije.

 

Sastav

SASTOJCI U PREPORUČENOJ DNEVNOJ DOZI;
Crno vino                                                                                                150 ml
Cvijet nevena (Calendula officinalis)                                              1500 mg
List matičnjaka (Mellisa officinalis)                                               1500 mg
Biljka turika obična (Agrimonia eupatoria)                                  1500 mg
Biljka stolisnik ( Achillea millefolium)                                           1500 mg
Biljka majčina dušica (Thymus serpullum)                                   1200 mg
Korijen koprive (Urtica dionica)                                                        750 mg
List koprive (Urtica dionica)                                                               750 mg
Biljka plućnjak (Pulmonaria officinalis)                                           450 mg

Djelovanje

ZAŠTO KORISTITI VENOVIN?
Biljne vrste podržavaju normanu funkciju krvožilnog sustava, pomažu održavanju kardiovaskularne funkcije, relaksiraju i značajno smanjuju faktor rizika u razvoju kardiovaskularnih bolesti. Sadrži koprivu koja podupire zdravlje vena, djeluje na vensku cirkulaciju, na smanjenju osjećaja teških i umornih nogu.

Vrijeme djelovanja: osjećaj objektivnog poboljšanja se počinje osjećati nakon 10 do 15 dana.
Čuvanje i rok upotrebe: Otvorenu bocu čuvati u hladnjaku, a sadržaj boce popiti kroz 7 dana.
Napomena: Za vrijeme uzimanja Venovina treba umjereno jesti, izbjegavati masnu, kiselu i pretjerano slanu hranu. Ne konzumirati alkoholna pića i duhan

NAČIN UPOTREBE: Venovin se uzima dva puta dnevno na prazan želudac ujutru i uveče pre spavanja. Najbolje pola sata prije obroka. Venovin se koristi najmanje dva meseca u kontinuitetu.
usercartmagnifiercrossmenu