Biljna ljekarna Zagreb
Biljna ljekarna Zagreb
Zatvori

VITKOGEN čajna mješavina EKOHERBALIA

42,90 kn

VITKOGEN blagotvorna čajna mješavina uz koju preporučamo pijenje vitkolina biljnih kapi.
Kao pomoć kod mršavljenja.

Opis

Vitkogen blagotvorna čajna mješavina  od podanka pirike, korijena zečjeg trna, zeleni čestoslavice, ploda anisa, zeleni oputine te lista breze.

Pirika ili pirevina – Agropyrum repens

Podanak pirevine je dobro sredstvo za čišćenje krvi jer pobuđuje rad žlijezda i potiče izlučivanje vode iz organizma. Čaj od pirike se također preporučuje za liječenje infekcijskih upala bubrega i mjehura. Dobar je i kod bubrežnih kamenaca, vodene bolesti, reume i gihta, te kod bolesti jetre, žuči i slezene. Zbog visokog sadržaja silicijeve kiseline pirika se može koristiti i za liječenje tuberkuloze.

Zečji trn – Ononis spinosa

Zečji trn pospješuje izlučivanje vode iz organizma, pa se koristi za liječenje edema i često je u sastavu mješavina za proljetne i jesenske kure čišćenja organizma. Koristan je kod bubrežnih kamenaca, te kamenaca i pjeska u mokraćnom mjehuru i za liječenje reume i gihta. Izvana se čaj od zečjeg trna može koristiti kod kožnih osipa i vlažnih ekcema.

Čestoslavica – Veronica officinalis

Čestoslavica je biljka za cjeljenje rana, ona jača organizam, pospješuje mokrenje i znojenje pa je dobro sredstvo za čišćenje krvi, za liječenje želuca, pluća, jetre, slezene, bubrega i mjehura. Čajne kure pomažu kod svrbeža kože.

 Anis se koristi kao začin, a osim toga je dobro sredstvo protiv nadimanja i vjetrova. Takoder jača želudac, pomaže kod štucanja i podrigivanja, te olakšava iskašljavanje.

Troskot (oputina) – Polygonum aviculare

Troskot bagotvorno djeluje kod plućnih bolesti, bubrežnih kamenaca i upala, gihta, reume, proljeva, krvarenja maternice, želuca, crijeva i otvorenih rana, čireva na želucu i žutice.

Breza – Betula alba

List breze pospješuje izlučivanje 5 do 6 puta veće količine urina od prosječnog. Osim vode breza pospješuje izlučivanje i mokraćne kiseline. U lista breze blagotvorna su djelovanja na nakupljanje vode u organizmu, upale bubrega i mjehura, smetnje u optoku krvi, oboljenja jetre, giht, reuma, žučni i bubrežni kamenci i šećerna bolest. Kupelji od lišća breze uz čaj za čišćenje krvi pomažu kod kožnih oboljenja ( svrab, lišaji, kožne nečistoće ).

 

 

Sastav

Čajna mješavina sadrži:
 –podanak pirike ( Agropyron repens)
-korijen zečjeg trna ( Ononis spinosa)
-zelen čestoslavice ( Veronica officinalis)
-plod aniša ( Pimpinella anisum)                        
-zelen oputine  ( Polygonum aviculare)               
-list breze (Betula pendula)      

                           
Upute za upotrebu: 2-3 jušne žlice čajne mješavine preliti s 1 litrom vrele vode, ostaviti poklopljeno 20 minuta i procijediti. Piti više puta dnevno po 1 decilitar čaja, prije jela i između obroka, najbolje nezaslađeno.
Neto količina: 80 g

usercartmagnifiercrossmenu