Biljna ljekarna Zagreb
Biljna ljekarna Zagreb
Zatvori

BETTER YOU BOOST VITAMIN B12 U SPREJU 25ML

137,90 kn

Vitamin B12 u obliku spreja koji sadržava metilkobalamin, omogućuje brzu i učinkovitu apsorpciju kroz oralnu sluznicu odmah u krv. Za razliku od tableta i kapsula, ovim se načinom uzimanja zaobilazi probavni sustav koji često ometa pa čak i sprječava apsorpciju.
Sprej sa odličnim okusom marelice je dovoljan za 40 dana redovite upotrebe.
Boost – vitamin B12 je dodatak prehrani sa sladilom.

 

 

 

 

Opis

Vitamin B12 ima ulogu u procesu dijeljenja stanica i doprinosi:

 • normalnom funkcioniranju živčanog sustava,
 • normalnoj psihološkoj funkciji,
 • normalnom metabolizmu homocisteina,
 • doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava,
 • smanjenju umora i iscrpljenosti,
 • normalnom stvaranju crvenih krvnih stanica,
 • normalnom metabolizmu stvaranja energije.

Krom doprinosi normalnom metabolizmu makronutrijenata održavanju normalne razine glukoze u krvi.
Opće je poznato da se B12 vrlo teško apsorbira. U tijelu se, ako je probava dobra, apsorbira tek jedan posto korištenog vitamina B12. Umor, stres, loše stanje organizma i nekvalitetna prehrana mogu dodatno ograničiti i poremetiti taj proces. U Better You su u proizvodnji Boosta upotrijebili biološki najkorisniji oblik vitamina B12 – metilkobalamin koji raspršivanjem pod jezik izravno ulazi u krvotok i zaobilazi probavni sustav koji često ometa ili sprječava metabolizam toga vitamina. Apsorpcija je trenutačna. Boost djeluje brzo i učinkovito, a vrlo je praktičan i ugodnog okusa. Vitamin B12 topljiv je u vodi, što znači da se ne nakuplja u tijelu, pa nema opasnosti od predoziranja.

Proizvod Boost osobito se preporučuje:

 • veganima i vegetarijancima,
 • oboljelima od celijakije,
 • dijabetičarima,
 • trudnicama i dojiljama,
 • osobama koje teško gutaju tablete ili capsule,
 • starijima i svima koji imaju teškoće s apsorpcijom

Boost-vitamin B12 oralni sprej sadrži 1200 mcg ovog vitamina, 40 mcg kroma i 0,5 mcg ekstrakta zelenog čaja u dnevnoj dozi (4 potiska ).Vitamin B12 najčešće je u obliku cijanokobalamina. Prema trenutačnim znanstvenim spoznajama hidroksikobalamin je bolji od cijanokobalamina, a još je učinkovitiji metilkobalamin. To je fiziološki aktivni oblik kobalamina koji jedini prolazi moždano-krvnu barijeru, a nalazi se u krvnoj plazmi, cerebralno-spinalnoj tekućini i u tekućem dijelu citoplazme. Metilkobalamin se u tkivu zadržava gotovo tri puta dulje negoli cijanokobalamin. B12 doprinosi stvaranju energije, smanjenju umora i iscrpljenosti. Važan je za učinkovit imunološki sustav, sintezu DNA i razmnožavanje stanica, tvorbu krvnih stanica, pomaže normalnom funkcioniranju živčanog sustava, te normalnom psihološkom funkcioniranju.Simptomi koji mogu upućivati na njegov nedostatak su kronični umor, zaboravnost i konfuzija, demencija, vrtoglavica i zujanje u ušima, depresija rezistentna na terapiju antidepresivima, slabokrvnost, zatvor, gubitak apetita i težine, suha usta i jezik. Dodatni unos ovog vitamina preporučuje se svim starijim od 60 godina, trudnicama i dojiljama,ljudima sa povećanim metaboličkim potrebama, tj. osobama sa aktivnim životnim stilom i sportašima. Zbog svoje važne uloge u metaboličkim funkcijama i procesima kao i energetskoj distribuciji jer djeluje kao kofaktor u raznim enzimskim reakcijama, esencijalnim je za produkciju energije iz masti, proteina i ugljikohidrata,danas ga se sve više koristi kao važan dodatak energetskim napicima.

 

UPOTREBA:
Dnevno četiri puta raspršite pod jezik ili na unutrašnju stranu lica. Prije upotrebe protresti bočicu. Nakon otvaranja upotrijebiti unutar šest mjeseci. Čuvati na sobnoj temperaturi i ne izlagati suncu. Prekomjerno konzumiranje proizvoda može imati laksativni učinak. Ako imate kronične zdravstvene tegobe, savjetujte se s liječnikom koji vam može preporučiti vitamin B12 i u većim dozama.
Djeci do 12 godina preporučujemo dnevno do dva rasprišivanja.

NAPOMENA:
Proizvod je dodatak prehrani i nije nadomjestak ili zamjena za uravnoteženu prehranu odnosno zdrav naćin života. Čuvati na mjestu nedostupnom maloj djeci. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.
Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) je izdala dokument u kojem konstatira da je uzimanje vitamina B12 u velikim dozama sigurno (bez neželjenih posljedica) i da postavljanje gornje vrijednosti najvišeg dnevnog unosa nije potrebno.

usercartmagnifiercrossmenu