Biljna ljekarna Zagreb
Biljna ljekarna Zagreb
Zatvori

Ulje čileanske maline 100ml

195,99 kn

Oleo Therapy

Prirodno štiti vašu kožu od sunca, bez štetnih nuspojava.

Opis

Ulje čileanske maline posjeduje visoki prirodni zaštitni faktor.

Prirodno štiti vašu kožu od sunca, bez štetnih nuspojava. Može se koristiti samostalno ili kao jedan od sastojka za izradu vlastitih prirodnih losiona i krema za sunčanje.

Pogodno je i za djecu, bebe, trudnice i dojilje.

Ulje sjemenki čileanske maline ima procijenjeni prirodni SPF 25-40, zbog toga je najpoznatije u svojoj primjeni kao sredstvo za zaštitu od sunca.

Zbog visokog sadržaja vitamina E (560 mg/100 g) ima snažno antioksidacijsko, a zbog sastava masnih kiselina i protuupalno djelovanje.

Može se koristiti kod svih tipova kože, a blagotvorno djeluje i:

 

    • za tretiranje bora

    • kod strija

    • kod ekcema

    • kod dermatitisa

    • kod upalnih stanja kože

 

 

Plod maline uzgaja se prvenstveno radi dobivanja soka za prehrambene potrebe. Nakon cijeđenja soka zaostaju sjemenke.

Hladnim prešanjem dobiva se ulje bogato cijelim spektrom vrijednih masnih kiselina od kojih izdvajamo omega-3 i omega-6 masne kiseline.

 

Visoke koncentracije vitamina E i A

U sastavu se nalaze i visoke koncentracije vitamina E (alfa i gama tokoferoli) i vitamin A. Ulje je tamno žute do smeđe boje što govori o sadržaju karotenoida koji ima antioksidatvina svojstva.

Zahvaljujući svom sastavu, ovo ulje ima izvanredna zaštitna svojstva te pruža koži zaštitu od sunčevog zračenja i djeluje blagotvorno kod ekcema i drugih upalnih stanja kože te obnavlja stanice kože nakon izlaganja suncu.

Protuupalno djelovanje daleko je izraženije od drugih poznatih biljnih ulja (avokado, sjemenke grožđa, lješnjak, pšenične klice).

Radi sadržaja fosfolipida vrlo je stabilno i ne kvari se ukoliko se čuva na adekvatnoj temperaturi. Fosfolipidi djeluju kao prirodni antioksidans.

Zaštitu od sunčevog zračenja pruža od cijelog UV spektra (UV-A, B i C). UV-B spektar je najodgovorniji za oštećenje stanica.

Hladno prešano ulje čileanske maline štiti od ovog spektra snagom koja se može usporediti sa titanijevim dioksidom, što izraženo u faktoru zaštite (SPF) iznosi od 28 do 50, prema navedenoj znanstvenoj studiji. Varijacija SPF od 28 do 50 ovisi o nizu čimbenika rasta same biljke (stupanj vlage, sunca, kvaliteta zemljišta).

Ulje se može primjenjivati čisto, razrijeđeno sa drugim uljima ili u obliku emulzijskih formulacija (kreme, mlijeko za tijelo, balzami za usne).

Sastav

ulje čileanske maline

Možda će vam se također svidjeti…

usercartmagnifiercrossmenu