Biljna ljekarna Zagreb
Biljna ljekarna Zagreb
Zatvori

TWINLAB - Nac - (N-acetil Cysteine) 60x600 mg

169,96 kn

Nac sudjeluju u detoksikaciji organizma čak i na staničnoj razini (unutarstanična detoksikacija) te pomaže u radu jetre. N-Acetil cistein može poboljšati vitalne tjelesne funkcije poput disanja i  funkcije jetre i imunološku funkciju, Pruža zaštitu od toksičnih učinaka nekih lijekova i kemikalija (acetaminofen, tetrakloridni ugljik, citostatici). Štiti jetru i mozak od oštećenja uzrokovanih onečišćujućim tvarima, poput alkohola, cigaretnog dima i štetnih tvari iz zagađenog zraka. N-acetil cistein pomaže tijelu da metabolizira masnoće i sudjeluje u izgradnji mišića.

Opis

NAC može imati sljedeće učinke na tijelo:

- obnavlja razinu glutationa nakon intenzivnih napora
- smanjuje rizik od obnavljanja infekcija i prehlade
- olakšava iskašljavanje i smanjuje intenzitet sluzi i kašlja kod bronhitisa
- ubrzava oporavak nakon prehlade i tjelesnih aktivnosti
- povećava izgradnju mišićne mase
- povećava izdržljivost i snagu
- snižava razinu kolesterola

NAC ima posebno blagotvoran učinak na respiratorni trakt, pa se može preporučiti kao dodatak terapijama emfizema, sinusitisa, upala uha, virusnih infekcija, kroničnog bronhitisa i kroničnih bolesti pluća općenito. NAC eliminira sluz iz dišnih organa. To je vrlo važno kod bronhitisa, jer smanjuje kašalj. Pušači, koji najčešće pate od kroničnog bronhitisa, mogu imati brojne koristi od N-acetil cisteina, jer osim što smanjuje sluz i kašalj, smanjuje i koncentraciju bakterija u plućima. Jedno od važnih svojstava N-acetil cisteina je smanjenje razine homocisteina, aminokiseline koja može biti krivac za bolesti srca, moždani udar, pa čak i rak.

Twinlab N-acetil cistein stimulira regulaciju tlaka opuštanjem krvnih žila, smanjenjem razine kolesterola i lipida, uklanjanje krvnih ugrušaka iz žila, pa se preporuča kod povišenog krvnog tlaka, masnoća u krvi te omjera kolesterola. Pomaže u detoksikaciji jetre, kolitisa i gubitka kose u žena.

Preporučena doza i način primjene

Sastojci u dnevnoj dozi: NAC (N-acetil cistein) 600 mg

Uporaba: jedna kapsula na dan ili po preporuci stručne osobe

Pakiranje: 60 kapsula

1 kapsula dnevno između obroka, najbolje u kombinaciji s antioksidantima.

Osobe koje intenzivno kašlju trebaju uzimati NAC ujutro i popodne, ne prije spavanja i noću, natašte. Ljudi koji pate od čira na želucu ne bi trebali koristiti dodatke koji sadrže N-acetil cistein.

Sastav

Sastav

usercartmagnifiercrossmenu