Biljna ljekarna Zagreb
Biljna ljekarna Zagreb
Zatvori

LifeTIME - Koenzim Q10 100mg

199,95 kn

Koenzim Q10

Koenzim Q10 (ubikinon) djeluje slično vitaminu E. Pojačava obnavljanje i regeneraciju kože različitim mehanizmima.
uloga mu je proizvodnja energije u svakoj stanici našeg tijela. Ima mnoga ljekovita svojstva za tijelo, a posebno je poznat po tome što pomaže cirkulaciji, stimulira rad imunološkog sustava te ima velik utjecaj u borbi protiv starenja.
Koristi se za poboljšanje rada srca i liječenje zatajenja srca.
– prirodno usporava starenje
– obnavlja imunološki sustav i sudjeluje u obrani od infekcija
– poništava djelovanje slobodnih radikala
- nadopuna prehrane kod kroničnog umora i stresa

Opis

Koenzim Q10 neophodan je za održavanje svih bioloških procesa u organizmu jer sudjeluje u proizvodnji stanične energije. Naše tijelo prirodno stvara koenzim Q10, no starenjem se ta količina smanjuje.
Najčešći korisnici koenzima su osobe koje imaju probleme sa srcem, upalom desni, povišen krvni tlak, hipertenziju, zatim osobe prekomjerne težine i osobe starije dobi. Zbog izravnog uplitanja u proces proizvodnje energije, ovaj koenzim može biti korisan kod raznih oblika tjelesnog napora, a posebnu primjenu nalazi među sportašima. Pokazalo se da je uzimanje dodatnog koenzima Q10 u izravnoj vezi sa smanjenim osjećajem umora za vrijeme i nakon tjelesne aktivnosti, a učinak je ovisan o dozi. Budući da sudjeluje u stvaranju stanične energije, može biti od koristi u različitim stanjima iscrpljenosti i malaksalosti te kod kroničnog umora.
CoQ10 poboljšava kvalitetu sjemena kod muškaraca s idiopatskom neplodnošću. Povoljan učinak kod povišenog krvnog tlaka, kardiomiopatija, angine pectoris te prevencije infarkta miokarda. Najznačajnije djelovanje koenzima Q10 na kardiovaskularno zdravlje temelji se na njegovu antioksidativnom učinku, posebice inhibiciji oksidacije LDL-a i poboljšanju funkcije endotela. Također, pokazalo se da posjeduje blago antihipertenzivno. Q10 kod prevencije i potporne terapije bolesti srca.

Sastav

SASTOJCI U PREPORUČENOJ DNEVNOJ DOZI (=1 KAPSULA)

koenzim Q10 (ubikinon)    100 mg

Sastojci: rižino ulje, koenzim Q10, želatinska kapsula, tvar za zaslađivanje: glicerol biljnog porijekla, emulgatore: lecitin, bojilo: titanov dioksid, pročišćena voda

usercartmagnifiercrossmenu