Biljna ljekarna Zagreb
Biljna ljekarna Zagreb
Zatvori

LifeTIME Evening Primrose Oil – Ulje Noćurka - 50 x1300mg

190,00 kn (25,22 €)

Kapsule sadrže ulje sjemenki noćurka koje sadrže omega 6 masne kiseline, linolnu i gama linolensku kiselinu.

Svima poznate omega 3 masne kiseline sinonim su za očuvanje dobrog zdravlja, posebno krvožilnog sustava. Iako se o njima i najviše piše potrebno je naglasiti i važnost omega 6 masnih kiselina. Za pravilno funkcioniranje organizma važan je pravilan omjer omega 3 i omega 6 masnih kiselina koji bi trebao biti 1:4 u korist omega 6 masnih kiselina. “Najvažnija“ omega 6 masna kiselina je GLA –   gama linolenska kiselina koja se nalazi u uljima lana, noćurka, boražine kao i u ulju konoplje, ali u nešto manjoj koncentraciji.

Opis

Većina GLA se u organizmu pretvara u DGLA koja ima protuupalna svojstva. Adekvatan unos magnezija, cinka te vitamina C, B3 i B6 potpomažu pretvorbu GLA u DGLA. Omega 6 masne kiseline, a posebno GLA imaju važnu ulogu za zdravlje kardiovaskularnog sustava (prokrvljenost i cirkulaciju, smanjenje kolesterola i visokog krvnog tlaka), regulaciju hormona te zdravlje kože. Osim vanjske upotrebe preporučuje se i konzumacija ulja kod problema sa suhom kožom, perutanjem, atopijom te kod težih kožnih problema poput psorijaze, kožnih alergija, ekcema, akni te neurodermitisa. Ulje sprječava suhoću i pucanje noktiju, a koristi se i za njegu tjemena jer sprječava perutanje i pucanje kose. Studije su proučavale djelovanje GLA i kod dijabetičke neuropatije, autoimunih bolesti, ekcema, odvikavanja od alkohola, poremećaja pažnje i hiperaktivnosti.

Ulje se koristi zbog pozitivnog  djelovanje na žensko zdravlje. Danas je poznato da djeluje na regulaciju hormona pa se primjenjuje kod policističnih jajnika, za pravilnu funkciju maternice i reproduktivnog sustava. Zbog protuupalnog djelovanja koristi se za ublažavanje menstrualnih tegoba, valunga, bolova, nadutosti, oticanja dojki, glavobolje i promjena raspoloženja. Djeluje i na poboljšanje cirkulacije čime se omogućuje bolji protok krvi, opskrba kisikom i hranjivim tvarima pa je učinkovit i kod umora.

Ulje noćurka može se uzimati kao ulje ili još praktičnije, u kapsulama. Prilikom odabira kapsula potrebno je obratiti pozornost na sadržaj GLA u jednoj kapsuli. Uvijek treba odabrati standardizirane proizvode kako bi uzimali adekvatnu koliku količinu aktivne komponente. Jednako je važno odabrati provjerene proizvođače i proizvode u staklenoj, tamnoj ambalaži. Ulje je vrlo osjetljivo na svjetlost, oksidaciju i lako se kvari, a staklena ambalaža najbolje štiti sadržaj od vanjskih utjecaja.

 

 

Sastav

SASTOJCI U PREPORUČENOJ DNEVNOJ DOZI (=1 KAPSULA):

ulje sjemenki noćurka 1300 mg koje sadrži omega – 6 masne kiseline:

(linolna kiselina)............................949 mg,

GLA (gama linolenska kiselina).....117 mg

usercartmagnifiercrossmenu