Biljna ljekarna Zagreb
Biljna ljekarna Zagreb
Zatvori

LifeTIME Kalij (Potassium)

99,96 kn (13,27 €)

Kao elektrolit kalij je potreban za reguliranje ravnoteže vode, kiselo-bazne ravnoteže, krvnog tlaka i neuromuskularnih funkcija. Ovaj mineral također igra važnu ulogu u prijenosu električnih impulsa do srca. Osobe koje imaju nisku razinu kalija i idu na operaciju srca, rizične su na razvoj srčane aritmije. Sudjeluje u relaksaciji mišića.

Opis

Moderna prehrana pogotovo procesuirana hrana ne sadržava dovoljno kalija a u slučajevima bavljenja sportom (znojenje), intenzivnog fizičkog napora, povraćanja i proljeva, dolazi do značajnog gubitka kalija pa je potreban i njegov dodatan unos.
Kalij i magnezij su dva minerala neophodna našem tijelu za osnovne funkcije.
Magnezij pomaže u održavanju normalne funkcije mišića, živaca i srca. Kalij održava ravnotežu elektrolita i vode u tijelu, a kao i magnezij, važan je za srce.
Kalij i magnezij izrazito su međuovisni  i jedan ne može bez drugoga. Kada dolazi do gubitka kalija, gotovo uvijek ga prati i gubitak magnezija.  Kalij se često ne može nadoknaditi, ako se ne daje magnezij.

Upute za upotrebu Popiti jednu tabletu na dan ili po preporuci stručne osobe.
Neto količina 100 tableta (= 17 g)
Napomena Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Čuvati od dohvata male djece. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

Sastav

SASTOJCI U PREPORUČENOJ DNEVNOJ DOZI (=1 TABLETA)

kalij (kao kalijevglukonat)........................99 mg (4,95%PU*)

*PU=preporučeni dnevni unos

Možda će vam se također svidjeti…

usercartmagnifiercrossmenu