Biljna ljekarna Zagreb
Biljna ljekarna Zagreb
Zatvori

ECOMER 60caps

179,00 kn

ECOMER je proizvod koji sadrži kombinaciju najpotentnijih alkilglicerola iz ulja jetre morskog psa iz hladnih mora.

Opis

ECOMER je jedinstven i standardiziran proizvod formuliran i proizveden u Švedskoj kao plod višegodišnjeg znanstveno-istraživačkog rada.

ECOMER kapsule s alkilglicerolima iz ulja jetre morskog psa, dodatak prehrani

Alkilgliceroli su lipidni spojevi čiju "kralježnicu" čini glicerol, a prirodno su prisutni u majčinom i kravljem mlijeku, te jetri većine životinja i riba. Pritom je ulje jetre morskih pasa, osobito onih koji obitavaju u hladnim morima Arktika i Antarktika, najbogatiji prirodni izvor tih spojeva. Koštana srž koja je, među ostalim, ishodište imunosnih bijelih krvnih stanica, također sadrži alkilglicerole, pa stoga ne čudi što su se ove tvari pokazale kritičnima za razvoj zdravoga imunosnog sustava u djece. Studije provedene u proteklih 30 godina otkrivaju multifunkcionalna svojstva alkilglicerola. Narodu poznato svojstvo aktiviranja imunosnog sustava objašnjeno je na način da oni stimuliraju aktivnost makrofaga, važnih imunosnih stanica čija je uloga "proždiranje" patogena. Pokazalo se da općenito stimuliraju hematopoezu, odnosno proizvodnju crvenih i bijelih krvnih stanica, kao i trombocita.

No, nisu alkilgliceroli jedini imunostimulativni sastojci ulja jetre morskog psa. Dio zasluga pripada i skvalenu, triterpenu koji modulira upalni odgovor i potiče aktivnost antigena koji izazivaju stvaranje antitijela u organizmu. Ulje morskog psa izuzetno je bogat izvor skvalena, koji nalazimo i u maslinovu ulju.

Mješavini alkilglicerola i skvalena u ulju jetre morskog psa pripisuju se i dodatna blagotvorna svojstva, od kojih je najznačajnije potencijalno antitumorsko djelovanje putem poticanja apoptoze (programirana smrt stanice) neoplastičnih stanica i inhibicije stvaranja novih krvnih žila, kojima se tumor "hrani". Vjeruje se da upravo ta jedinstvena mješavina sastojaka štiti stanične membrane te smanjuje nuspojave kemoterapije i "zračenja" ili "radioterapije". Stoga i ne čudi da je ulje jetre morskog psa, uz tretiranje neodgovarajućega imunosnog odgovora, najveću primjenu pronašlo kao dodatna terapija kod karcinoma.

Blagotvoran dodatak prehrani

Smanjena otpornost organizma i učestale infekcije zbog izloženosti stresu, stanja su kod kojih primjena ulja jetre morskog psa u obliku dodatka prehrani može biti od koristi. Naime, in vitro studije i studije na životinjama kontinuirano pokazuju da čak i male doze alkilglicerola iz ulja jetre morskog psa znatno povećavaju sposobnost makrofaga da onesposobe aktivnost patogena. Uz to, postoje spoznaje da povećavaju koncentraciju neutrofila koji štite organizam od bakterijskih i gljivičnih infekcija. Oralno uzimanje ulja jetre morskog psa pokazalo se i kao učinkovito sredstvo za povećanje proizvodnje imunoglubulina.

Studije provedene na ljudima potvrđuju i dodatno objašnjavaju spoznaje koje su iznjedrile ranije studije na životinjama ili ono što je narodna predaja odavno pripisivala ovom ulju - snažan imunostimulativni učinak. Naime, uzimanje ulja jetre morskog psa u visokim dozama pružilo je zaštitu od bakterijskih, virusnih i gljivičnih infekcija. Primjerice, u jednoj studiji, u kojoj je sudjelovalo 13 dobrovoljaca koji su četiri tjedna uzimali ulje jetre morskog psa s 3,6 g alkilglicerola, 3,6 g skvalena i 750 mg višestruko nezasićenih masnih kiselina, rezultat je bio povećan odgovor neutrofila na bakterije i, što je još zanimljivije, izravna inhibicija replikacije virusa te povećan antioksidativni status u serumu. Konsenzus je jasan: uzimanje ulja jetre morskog psa u obliku dodatka prehrani pruža povoljan imunostimulativni i imunomodulatorni učinak.

Iako su potrebna daljnja istraživanja na ljudima koja će potvrditi antitumorski učinak, dosadašnja saznanja upućuju na potencijalnu kliničku važnost ulja jetre morskog psa kao dodatne terapije kod karcinoma.

Proizvođač: Natumin Pharma AB, Snickaregatan 10, S-566 33, Habo, Švedska

Zemlja podrijetla: Švedska

Neto količina: 60 kapsula (= 24,50 g)

Uputa za upotrebu:
Preporučuje se uzimanje 1-2 kapsule 2-3 puta dnevno.

Upozorenje:
SADRŽI SASTOJAK RIBE.

Napomene:
Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se raznovrsne i uravnotežene prehrane i zdravog načina života.

Uvjeti čuvanja:
Na suhom i tamnom mjestu pri temperaturi do 25°C.

Najbolje upotrijebiti do kraja:
Otisnuto na ambalaži (mjesec, godina, LOT).

Sastav

ulje iz jetre morskog psa standardizirano na minimalno 20% alkilglicerola, želatina, tvar za zadržavanje vlage: glicerol, pročišćena voda.

Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi:
U 6 kapsula
(=dnevna doza):
Ulje iz jetre morskog psa, standardizirano na minimalno 20% alkilglicerola
1500 mg (300 mg)

Možda će vam se također svidjeti…

usercartmagnifiercrossmenu