WEB TRGOVINA - LJEKARNA I BIO DROGERIJA

BRAHMI PREMIUM 200 KAPSULA AYUGARDEN

250.00 kn

ZA SMIRENJE, ZA NESANICU, ZA ANKSIOZNOST, ZA MEMORIJU I KONCENTRACIJU

Ublažava stres, umiruje um, nervozu, anksioznost, rastrešenost, ljutnju, depresiju, melankoliju, bezvoljnost, gubitak motivacije… Prirodni antidepresiv vrlo snažnog i učinkovitog djelovanja. Jača memoriju i koncentraciju.

Brahmi (Bacopa Monnieri) se kroz tisuće godina korištenja u Ayurvedi pokazao kao vrlo učinkovit za smirivanje uma i nervnog sustava, potvrđen je njegov blagotovorni učinak na ublažavanje stresa, umirivanje uma, nervoze, anksioznosti, rastrešenosti, ljutnje, depresije, melankolije, bezvoljnosti, na gubitak motivacije… 

Pojačava i širi svjesnost, stoga je osobito koristan kod meditacije.

Tradicionalna Ayurveda Brahmi koristi za jačanje memorije i koncentracije. Koristan je u svim fazama života; u ranoj životnoj dobi (Ayurveda svjedoči da Brahmi daje blagotvorni učinak na ublažavanje hiperaktivnosti, autizma i ostalih bolesti nervnog sustava), tijekom mladosti prilikom učenja, u srednjim godinama za fokus i učinkovito obavljanje posla, te u trećoj životnoj dobi jer se smatra da prevenira demenciju, Alzheimerovu i Parkinsonovu bolest.

Ayurveda Brahmi kroz stoljeća koristi za ublažavanje mentalnih bolesti, epilepsije, manije i histerije.

Preporučuje se uzimati Brahmi kod oporavka od iscrpljenosti, napornog rada i stresa.

Ayurvedska praksa potvrđuje da Brahmi pomaže kod kožnih problema kojima je uzrok u psihičkoj neravnoteži.

ENERGETSKO DJELOVANJE
• Rasa / okus / gorak, sladak
• Virya / energija / rashlađujuća
• Vipaka / postprobavni učinak / sladak
• Guna / kvaliteta / lagan, tekuć
• Doša / efekt / VPK –
• Dhatu / tkiva / sva tkiva
• Srotas / kanali / svi kanali

 

* Navodi iz ovog teksta prevedeni su s engleskog, izvorno su objavljeni u knjizi “Ayurvedska Medicina – Principi tradicionalne prakse”, autora Sebastiana Pole-a. Knjiga “Ayurvedska Medicina – Principi tradicionalne prakse” enciklopedija je ayurvedske medicine, najcjenjeniji ayurvedski priručnik u svijetu, sa preko 150 monografija ayurvedskih biljaka i formula.

ULJE BRAHMI-ja korisno je nanositi na čelo kod glavobolje.

KONTRAINDIKACIJE / Nisu zabilježene kontraindikacije s lijekovima, no preporučuje se koristiti oprezno u kombinaciji s lijekovima protiv epilepsije i antidepresivima.

NAČIN UPOTREBE: 

Kapsule: Dvije kapsule Brahmia popiti s 2 dcl tople vode ujutro sat vremena nakon doručka i uvečer prije spavanja. Kapsule su 100% biljnog podrijetla. Jedna kapsula u prosjeku sadrži 800-900mg praha.

 

VAŽNA NAPOMENA: U Indiji, a sada i u Hrvatskoj, nerijetko se ne razlikuje Brahmi i Gotu Kola, iako su to dvije sasvim različite biljke. Jedino mi iz AyuGardena u Hrvatskoj prodajemo pravi Brahmi latinskog naziva Bacopa Monnieri. Gotu Kola (lat. Centela Asiatica) ima drukčije djelovanje od pravog Brahmija, prije svega ona energetski više uzemljuje, dok pravi Brahmi (lat. Bacopa Monnieri) podiže i širi spiritualnu svjesnost.

Kako bi biljka koju konzumirate postigla svoj puni učinak i uputila svoju ljekovitost u svih 7 tkiva (dhatus) u organizmu, potrebno ju je uzimati kontinuirano, svaki dan, minimalno 45 dana u ciklusu. Rezultati se često osjete već nakon nekoliko dana konzumacije. No ako se biljka uzima manje od 45 dana, rezultati uglavnom ostaju kratkoročni. Za jedan ciklus 45 dana potrebno je cca 200 gr, odnosno 200 kapsula biljke. Možete, ukoliko osjetite da Vam tako odgovara, uzimati 3-5 mjeseci u kontinuitetu, tada je potrebno napraviti manju pauzu.

NAPOMENA: Čuvati od dohvata male djece. Uobičajena dnevna doza je 4 g praha, preporučena dnevna doza ne smije se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Za individualan način primjene konzultirati ayurvedskog terapeuta. Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama.  

SASTAV: list Bakope (lat. Bacopa monnieri). 

Način čuvanja: Na hladnom, suhom i tamnom mjestu, podalje od izravne sunčeve svjetlosti.

Najbolje upotrijebiti: Unutar 6 mjeseci od otvaranja pakiranja.

  • Ukoliko ste osjetljivi na okuse naručite biljku u kapsulama
  • Otvorene proizvode ne zamjenjujemo
  • Ovaj pripravak je 100% veganski i ne sadrži niti jedan sastojak životinjskog podrijetla
  • Organsko podrijetlo
  • Sastav kapsula: biljna celulozna vlakna

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “BRAHMI PREMIUM 200 KAPSULA AYUGARDEN”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Updating…
  • Nema proizvoda u košarici