Biljna ljekarna Zagreb
Biljna ljekarna Zagreb
Zatvori

TRIBESTAN 60 tableta

253,72 kn (33,67 €)

Sopharma

Tribestana na povećanje mišićne mase sličan je mehanizmu djelovanja steroida, ali na prirodan način .

Kategorija: Oznaka:

Opis

Tribulus terrestris biljka

Ova biljka ima mnoga narodnih imena, a jedno od najpoznatijih i najčešće korištenih je Babin zub.  Tribulus terrestris je jednogodišnja biljka iz porodice Zygophillaceae, stabljika dugih do 60 centimetara polegnutih po zemlji s izrazito žutim cvjetovima.

Jedna od zemalja u kojoj rastu najkvalitetniji primjerci ove biljke je Bugarska (Tribulus terrestris L. Bulgaricum).

Tribestan Sopharma

Tribestan koriste mnogi sportaši, prvenstveno bodybuilderi, a mehanizam djelovanja Tribestana na povećanje mišićne mase sličan je mehanizmu djelovanja steroida, ali je manje štetan.

Naime, za razliku od Tribestana i steroidi svojom povećanom koncentracijom mehanizmom povratne sprege djeluju na hipotalumus. Hipotalamus prepoznaje povećanu količinu muškog hormona te smanjuje izlučivanje GnRH (gonadotropine-oslobađajući hormon),hormona koji djeluje na hipofizu. Smanjenjem lučenja GnRH iz hipotalamusa dolazi do smanjenog izlučivanja LH (luteinizirajući hormon) iz hipofize. A samim time dolazi do smanjenje produkcije vlastitog muškog hormona u testisima. Kod dužeg uzimanja steroida može doći do smanjenja funkcije testisa, smanjenja libida te impotencije.

Tribestan djeluje na hipofizu koju potiče na povećano lučenje LH pa samim time dolazi do povećanog stvaranja vlastitog (endogenog) muškog hormona u testisima.

Povećana količina muškog hormona može djelovati na sintezu proteina i na vrlo učinkovito povećanje mišićne mase.

Dakle, i steroidi i Tribestan dovode do povećanja mišićne mase, ali Tribestan ne remeti vrlo važnu fiziološku osovinu HIPOTALAMUS - HIPOFIZA - CILJNI ORGANI (TESTISI) - HIPOTALAMUS.

Najčešće preporučivan način uzimanja Tribestana zbog povećanja mišićne mase je 500 mg tri puta na dan kroz period od dva mjeseca, a zatim je potrebno napraviti pauzu od dva tjedna.

Naravno, da bi Tribestan djelovao potrebno je prilagoditi način prehrane i na ispravan način opteretiti mišiće.

 Od čega se proizvodi Tribestan?

Tribestan je prirodni biljni proizvod koji se proizvodi iz grmolike biljke s malim žutim cvjetićem, botaničarima poznatiji pod imenom Tribulus terrestris L. Bulgaricum ili kako bi se u narodu reklo babin zub. :).

Ova biljka raste sama na prostoru istočne Europe – najviše u plodnoj Bugarskoj, Indije i Kine gdje se uzgaja i plantažno u medicinske svrhe.

Budući da se Bugarska smatra kao najbolja poljoprivredna zemlja koja je bogata vitaminima i mineralima, tako da nije slučajno kako se ova biljka uzgajana baš u Bugarskoj. Bugarska farmaceutska tvrtka “Sopharma” više od 30 godina ispituje djelovanje i učinke aktivnih komponenti biljke Tribulus terrestris Bulgaricum.  Kao rezultat znanstvenih istraživanja i kliničkih ispitivanja upravo Tribestan koji proizvodi “Sopharma” prihvaćen je u svijetu kao najkvalitetniji proizvod ovog tipa. Tribestan u svakoj tableti sadrži 250 mg čistog suhog ekstrakta biljke Tribulus terrestris L. Bulgaricum. Također je bitno naglasiti da je potrebno barem 3 mjeseca redovitog korištenja Tribestana, kako bi se osjetili pozitivni učinci.

Način uporabe: 1-2 tablete 3 puta dnevno iza obroka. Osobe ispod 80kg troše jednu, a osobe iznad 80kg troše dvije film tablete.Tribestan prepručamo koristiti neprekidno i neovisno od aktivnosti jer se njegovo djelovanje intenzivira ako se uzima u kontinuitetu. Tribestan preporučamo osobama sa smanjenom razinom muškog hormona i osobama u andropauzi (iznad 40g). Tribestan upotrebljavati neprekidno 8 tjedana, a zatim napraviti pauzu od 2 tjedna. Tijelo nakon 8 tjedana postaje tolerantno na Tribestan tako da više ne dolazi do pojačanog lučenja muškog hormona. Nakon 2 tjedna pauze tijelo "zaboravlja" na prijašnju uporabu Tribestana i možete započeti idući ciklus koji će biti jednako intenzivan.

Sastav

1 obrok(1 film tableta)  
Tribestan(tribulus terrestris) 250mg

Možda će vam se također svidjeti…

usercartmagnifiercrossmenu