Biljna ljekarna Zagreb
Biljna ljekarna Zagreb
Zatvori

Tigrova mast, 19g, crvena Eurovita

69,00 kn

TIGROVA MAST, CRVENA, neuralgija, oslabljene cirkulacije, bolova u zglobovima, mišićima i ligamentima, reumatskih bolova, bolova kod udaraca, nagnječenja i iščašenja, bolova u leđima, kod sportskih ozljeda

Opis

Proizvod sa većom koncentracijom eteričnih ulja i djeluje intenzivnije u otklanjanju boli, dok je bijela Tigrova mast nježnija, popularnija među ženama, te se koristi za masažu i kod laganih glavobolja, a  pogodna je i za inhalaciju  kod začepljenosti nosa, prehlade i upale sinusa.
Aktivni sastojci Tigrove masti su kamfor, mentol, ulje kajeputa, ulje mente i ulje klinčića.
Kamfor se tradicionalno koristi za liječenje reume i upalnih stanja. Stvara osjećaj topline koji pomaže u borbi protiv boli.
Povećava cirkulaciju krvi u području nanošenja, čime se ubrzava proces ozdravljenja. Kamfor ima blagi lokalni anestetski učinak što doprinosi ublažavanju boli u mišićima, prilikom uganuća, uboda insekata i kod lokalne iritacije kože.
Kajeput ulje je prirodni antiseptik. Olakšava tegobe kod reume, istegnutih mišića i ligamenata, uganuća, modrica, napetosti mišića, iščašenja diska, bolova u križima i išijasa. Nakon nanošenja, ulje kajeputa potiče cirkulaciju i proizvodi ugodan osjećaj topline oko područja primjene.
Ulje klinčića ima jaka denzifekcijska svojstva. Grije kožu i smanjuje otekline. Kvalitetan je anestetik i učinkovito se koristi za ublažavanje boli i nelagode uzrokovane artritisom i reumom. Također ima svojstvo odbijanja kukaca.
Mentol ima anestetska i protunadražujuća svojstva. Koristi se kao analgetik sa brzim djelovanjem za reumu i artritis.

UPOTREBA

Budući da je Tigrova mast prirodna koristiti se i 3-4 puta na dan kroz duže vrijeme, bez nuspojava.
Mast je isključivo za vanjsku upotrebu. Ne smije se uzimati  oralno. Ne smije se koristiti kod djece  mlađe od 2 godine starosti. Treba izbjegavati kontakt s očima i drugim sluznicama.

Upozorenje

Držati van dohvata djece. Samo za vanjsku upotrebu na zdravoj koži, ne nanostiti na područje oko očiju, na sluznice, na oštećenu kožu i rane.
Ne prekrivati namazanu kožu zavojem. Za vrijeme primjene ne upotrebljavati drugi pripravak. U slučaju da se mast proguta odmah potražiti savjet liječnika ili ljekarnika. Za primjenu kod djece mlađe od tri godine, trudnica i dojilja posavjetovati se prethodno s liječnikom ili ljekarnikom.
Kod osjetljivih osoba može izazvati neugodne reakcije na koži, pa se preporučuje prije upotrebe testirati na manjoj površini kože.
U slučaju da se kod primjene javlja neugodna reakcija kože, odmah prekinuti upotrebu. Ukoliko nelagoda ili bol ne prestaje, posavjetovati se s liječnikom ili ljekarnikom. Može izazvati mrlje na odjeći.

usercartmagnifiercrossmenu