Biljna ljekarna Zagreb
Biljna ljekarna Zagreb
Zatvori

TIENS Cink 60 kapsula

122,85 kn

Cink je neophodan za funkciju gušterače i štitnjače. Igra važnu ulogu u skladištenju inzulina i transformaciju tiroksina (T4) u trijodtironin (T3). Tiroksin – hormon štitnjače – određuje brzinu metabolizma. Pripravak sadrži cink u obliku cink laktata, koji se lako prerađuje u tijelu. Ovaj element u tragovima osigurava pravilnu funkciju kože i sluznice, stoga igra ključnu ulogu u održavanju zdravog izgleda.

Opis

Pojedinci kojima prijeti nedostatak cinka su oni na niskokaloričnim dijetama, vegetarijanci, ljudi koji konzumiraju puno slatkiša, trudnice, starije osobe i djeca. Prepoznatljivi znakovi njegovoh nedostatka su primjerice nesavršenosti kože ili nokti i kosa koji gube sjaj i postaju krhki. Cink je neophodan za mnoge hormona, na primjer, hormon rasta i hormone gonadotropina – odgovorni za zdrav razvoj genitalija (osobito kod dječaka). Unosi se u tijelo uglavnom kroz prehranu. Najveće količine ovog elementa mogu se naći u telećoj, svinjskoj i pilećoj jetri, morskim plodovima (npr kamenice, rakovi), mahunarkama, kruhu od cjelovitog brašna, sjemenkama bundeve, orasima, jajima, sirevima, mesu (osobito crvenom) i grizu.

Od 1 do 3 kapsule dva puta na dan.

PREPORUKA
Nakon 3 mjeseca korištenja, trebalo bi napraviti pauzu u trajanju od 3 mjeseca.

NAPOMENA
I preniska i previsoka razina cinka utječe na tijelo. Ovim mikro-elementom se lako može predozirati, pogotovo ako se također uzima kroz svakodnevnu prehranu. Prije početka korištenja, razinu cinka trebalo bi ispitati te konzultirati liječnika. Dugotrajni i neopravdani unos cinka u velikim dozama može izazvati mučninu, bolove u trbuhu, gubitak apetita, glavobolje i dovesti do mnogih bolesti.

usercartmagnifiercrossmenu