WEB TRGOVINA - LJEKARNA I BIO DROGERIJA

Shatavari Premium PRAH 200g (najvažnija ayurvedska biljka za žene) – AYUGARDEN

150.00 kn

Kao što mu i samo ime govori Shatavari je najbolji tonik za ženski reproduktivni sistem. Shatavari balansira hormone tijekom svih faza ciklusa žene, doprinosi ublažavanju PMSa, isto tako odlično ublažava i simptome perimenopauze i menopauze. Ova je biljka ženski reproduktivni tonik, Ayurveda potvrđuje izuzetno blagotvorno djelovanje Shatavaria na maternicu, jajnike te reproduktivni sustav u cijelosti. Smatra se da ublažava urogenitalne upale, vaginalne infekcije i spolne bolesti, te potiče plodnost i libido. Djeluje kao afrodizijak.

Štiti od negativnog učinka stresa, odlična je pomoć za dobro funkcioniranje probavnog sustava (kod žgaravice, bolova u želucu, povraćanja, proljeva…), povoljno djeluje na respiratorni sustav (ublažava suhoću i nadraženost gornjih dišnih puteva, pomaže kod bronhitisa…)

Znanstveno je dokazano da štiti krvne stanice koštane srži te potiče lučenje mlijeka. Asparagus racemosus ujedno je i adaptogena biljka koja pomaže kod stresa te uravnotežuje i jača obrambeni sustav. Glavne farmakološki aktivne komponente grozdaste šparoge nalaze se u korijenu biljke – steroidni saponini šatavarini I-IV koji djeluju kao prekursori za sintezu steroidnih hormona, dok su ostale aktivne komponente kvercetin, rutin, hiperozidi, asparagin, arginin, tirozin, rezin te esencijalna ulja.

  

Grozdasta šparoga (Asparagus racemosus) pomlađuje tijelo ublažavanjem ili otklanjanjem stresa. Shatavari se u Ayurvedi smatra najvažnijom biljkom za žene, u doslovnom prijevodu s Sanskrita znači “Žena sa 100 muževa”. Poznato je njeno blagotvorno djelovanje na reproduktivni sustav kod žena, a zbog svog širokog spektra djelovanja korisna je i muškarcima. U ajurvedskim tekstovima ova biljka preporučuje se za liječenje u prvom redu ženskih tegoba no ujedno i želučanih, probavnih te nervnih bolesti.Sadrži fitoestrogene koji osim što su korisni kod disbalansa hormona u žena, pomažu i muškarcima s povećanom prostatom. Grozdasta šparoga djeluje kao afrodizijak te jača libido muškaraca i žena, hrani reproduktivni sustav jačanjem njegova tkiva te pomaže kod raznih upala spolnih organa. Također djeluje antimikrobno što je korisno za liječenje zglobova i bolesti povezanih sa zglobovima (artritis).

Način primjene:

Prah: Piti dva puta dnevno, ujutro sat vremena nakon doručka i uvečer prije spavanja, po 1/2-1 žličice Shatavari biljnog praha rastopiti u 2 dcl toplog mlijeka (ili vode). Shatavari je tonik, i stoga ima snažnije djelovanje ako se pije s mlijekom nego s vodom. Idealno je čisto kravlje mlijeko od životinja koje slobodno pasu na ispaši. Ukoliko ne konzumirate kravlje mlijeko, pogodno je i mlijeko biljnog podrijetla, ili voda.

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Shatavari Premium PRAH 200g (najvažnija ayurvedska biljka za žene) – AYUGARDEN”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Updating…
  • Nema proizvoda u košarici