Biljna ljekarna Zagreb
Biljna ljekarna Zagreb
Zatvori

Selenium pure & strong (L-selenomethionine) - 120 kapsula - Natural Elements

144,90 kn

Proizvod "Selenium pure & strong"  karakterizira L-selenometionin, biološki aktivan oblik selena izuzetne apsorpcije.

  • doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava
  • doprinosi zaštiti stanica od oksidativnog stresa
  • doprinosi normalnoj funkciji štitnjače
  • doprinosi normalnoj spermatogenezi

Opis

Selen je bitan element u tragovima i središnja komponenta mnogih proteina u tijelu. Mnoštvo tih takozvanih selenoproteina uključeno je u mehanizme detoksikacije. Ovisi o enzimima iz skupine glutation-peroksidaze koje sadrže selenocistein, a igraju važnu ulogu u upravljanju oksidativnim stresom, na način da neutraliziraju peroksidne radikale. Antioksidativni kapacitet glutation peroksidaze važan je i u ranoj fazi spermatogeneze za pokretljivost spermija.
Enzimi ovisni o selenu su određene deiodaze (enzimi koji uklanjaju jod), koji također sadrže selenocistein, koji dovodi do aktiviranja tiroksina (T4) u aktivni oblik trijodtironina (T3) u štitnjači. Štitnjača je tkivo sa najvećom koncentracijom selena. Selen sudjeluje u zaštiti stanice štitnjače od radikalnog kisikovog hidrogen peroksida, koji je potreban tiroidnoj peroksidazi za sintezu T3 i T4 iz jodida i tireoglobulina.
Dovoljan unos selena može pozitivno utjecati na upalne promjene histološke slike kod bolesnika sa Hashimotovim tiroiditisom. Studije su pokazale pozitivan utjecaj selena na razinu stvaranja antitijela štitnjače protiv  peroksidaze štitnjače (TPO-AK) kod bolesnika. Istraživanja dokazuju da selen poboljšava spremnost limfocita na razmnožavanje i diferencijaciju u citotoksične efektorske stanice.
 Nutritivne vrijednosti
Sadržaj  1 kaps.  %PU*
Selen  200µg  364%
(iz L-Selenometionina)
  * Preporučeni dnevni unos

Sastav:
Tvar za povećanje volumena:Mikrokristalna celuloza, Kapsula: HPMC (Hidroksipropil metil celuloza), L-Selenometionin, Antioksidans: Askorbil palmitat

120 kapsula, 26g

Preporuke:
Odrasli, 1 kapsula dnevno  uz obrok.
Dnevna doza ne smije se prekoračiti.
Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.
Upozorenja:
Držati izvan dohvata djece.
Čuvati na suhom i hladnom mjestu.
usercartmagnifiercrossmenu